Čovjek prije svega - Marselo Bijelsa...!

Bijelsa donirao 2. 150. 000 Njuelsu: Ne poklanjam ništa, vraćam dug! Kapa dole!

Fudbal 21.10.2018 | 16:00
Čovjek prije svega - Marselo Bijelsa...!
Možda neko i pomisli da je to sitan novac, nešto što Marselo Bijelsa zarađuje svakog meseca. Nije baš tako. Bijelsa nije Žoze Murinjo. Niti radi u Realu, već drugoligašu Lidsu. A opet je iz svog džepa izdvojio 2.150.000 evra kako bi pomogao matičnom klubu, argentinskom Njuels Old Bojsu.

Tek da naglasimo, veća je to suma no što će Bijelsa ove sezone zaraditi na Elandu. Ali ima trenutaka kad se o novcu jednostavno ne razmišlja.

“Njuels je klub koji me je formirao. Od njih sam dobio više no što sam im dao. I sad im ništa ne poklanjam. Vraćam dug”, rekao je 63-godišnji stručnjak.

Od njegovog novca, a može se čuti da je sve skupa u više rata dao oko 3.400.000 era, Njuels će po nacrtu Bijelsine sestre Marije Eugenije izgraditi kompleks sa pet spratova u kojem će igrači moći da spavaju, gledaju video analize utakmica. Zvaće se “Horhe Grifa” hotel po čuvenom skautu koji je svojevremeno bio Bijelsin pomoćnik.

Sve sa razlogom.

“Infrastruktura pomaže timu da se pripremi. Dve stvari su najvažnije za tim. Kvalitet igrača i kvalitet priprema koje im se serviraju… Kad je klub stabilan on je i atrkativan. Kad je organizacija efikasnija igrači želeda dođu. Treneri takođe. I važno je da učiniš sve što si u mogućnosti kako bi podigao standard. Pritom, ovo je esencija Njuelsa. To je klub koji mnogo radi sa mladim igračima. A ovo je samo moj mali znak pažnje”, dodaje Bijelsa.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar