Волимо га, али није он за фудбал!

Болт не може да постане играч ни за 100 година! Маркус Бабел и бивши селектор Аустралије сматрају да спринтер са Јамајке неће успети.

Фудбал 21.10.2018 | 15:00
Волимо га, али није он за фудбал!
Од познатијих фудбалера, први је о томе причао Ћави Ернандез, а како време одмиче и како је све израженија жеља Јусеина Болта да професионално игра фудбал, тако је све више заговрника идеје да легендарни спринтер са Јамајке нема шта да тражи на зеленом терену.

Нико му не спори физичке предиспозиције, међутим, сагласни су они који су за лоптом јурили, није само брзина довољна да би се неко квалификовао за озбиљан фудбал. Отуда не чуде речи Маркуса Бабела, увереног да пензионисани атлетичар жели само медијску пажњу и да нема шансе да уради нешто значајно у новој животној авантури.

„Гледао сам га како игра и уз сву љубав коју осећам према њему као спортисти, не верујем да ће, чак ни за 100, година успети да постане професионални фудбалер. Маркетиншки, то што ради је сензација, привукао је пажњу у Аустралији, али то не могу да узмем као озбиљну референцу“, рекао је некадашњи репрезентативац Немачке.

Болт је дао два гола играјући пријатељски меч за Сентрал коуст Маринерсе протеклог викенда, у међувремену је одбио понуду за двогодишњу сарадњу са малтешком Валетом, јер жели да се опроба у неком  познатијем европском клубу, само је питање ко ће ризиковати.

„Ако га не тренирате од малена, ако нисте брусили своју технику и способности од најранијих дана, веома је тешко у каснијој животној доби
променити спорт тек тако и играти, у овом случају фудбал, на високом нивоу“, сматра Анге Пестекоглу, некадашњи селектор Аустралије осврнувши се на чињеницу да је Болт фудбалом почео да се беви у 32. години живота.

А ево шта је о власнику светских рекорда на 100 и 200 метара причао још у марту ове године Ћави:

„Обожавам Јусеина Болта, физички му нико није раван, али уз све поштовање - он никад неће правити разлику на фудбалском терену“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар