Volimo ga, ali nije on za fudbal!

Bolt ne može da postane igrač ni za 100 godina! Markus Babel i bivši selektor Australije smatraju da sprinter sa Jamajke neće uspeti.

Fudbal 21.10.2018 | 15:00
Volimo ga, ali nije on za fudbal!
Od poznatijih fudbalera, prvi je o tome pričao Ćavi Ernandez, a kako vreme odmiče i kako je sve izraženija želja Juseina Bolta da profesionalno igra fudbal, tako je sve više zagovrnika ideje da legendarni sprinter sa Jamajke nema šta da traži na zelenom terenu.

Niko mu ne spori fizičke predispozicije, međutim, saglasni su oni koji su za loptom jurili, nije samo brzina dovoljna da bi se neko kvalifikovao za ozbiljan fudbal. Otuda ne čude reči Markusa Babela, uverenog da penzionisani atletičar želi samo medijsku pažnju i da nema šanse da uradi nešto značajno u novoj životnoj avanturi.

„Gledao sam ga kako igra i uz svu ljubav koju osećam prema njemu kao sportisti, ne verujem da će, čak ni za 100, godina uspeti da postane profesionalni fudbaler. Marketinški, to što radi je senzacija, privukao je pažnju u Australiji, ali to ne mogu da uzmem kao ozbiljnu referencu“, rekao je nekadašnji reprezentativac Nemačke.

Bolt je dao dva gola igrajući prijateljski meč za Sentral koust Marinerse proteklog vikenda, u međuvremenu je odbio ponudu za dvogodišnju saradnju sa malteškom Valetom, jer želi da se oproba u nekom  poznatijem evropskom klubu, samo je pitanje ko će rizikovati.

„Ako ga ne trenirate od malena, ako niste brusili svoju tehniku i sposobnosti od najranijih dana, veoma je teško u kasnijoj životnoj dobi
promeniti sport tek tako i igrati, u ovom slučaju fudbal, na visokom nivou“, smatra Ange Pestekoglu, nekadašnji selektor Australije osvrnuvši se na činjenicu da je Bolt fudbalom počeo da se bevi u 32. godini života.

A evo šta je o vlasniku svetskih rekorda na 100 i 200 metara pričao još u martu ove godine Ćavi:

„Obožavam Juseina Bolta, fizički mu niko nije ravan, ali uz sve poštovanje - on nikad neće praviti razliku na fudbalskom terenu“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar