Данас сахрана Милене Дравић

Глумица Милена Дравић биће данас сахрањена у Алеји заслужних грађана на београдском Новом гробљу поред супруга Драгана Николића.

Србија 19.10.2018 | 09:26
Данас сахрана Милене Дравић
Опело ће бити служено у 15.00 часова, а сахрана ће бити обављена у 15.30. Комеморација ће бити одржана у 12.00 часова у "Звездара театру". Милена Дравић преминула је 14. октобра у 79. години након тешке болести.

Једна је од највећих глумица које су имале Србија и Југославија.

У каријери дужој од 50 година снимила је 90 филмова, а најпознатији у којима је остварила улогу су, између осталих, "Прекобројна", "Љубавни живот Будимира Трајковића", "Козара", "Битка на Неретви", "Уна", "Рад на одређено време", "Није лако са мушкарцима" и "Зона Замфирова".

Позната је још и као учитељица из култне серије "Приче из Непричаве", а остварила је улоге у серијама "Полицајца са Петловог брда", "Приче из радионице", "Позориште у кући".

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драга Милена, почивај у миру

19.10.2018 09:12

Дивна особа која је зрачила на посебан начин, дивна глумица која је доносила ликове и приче, тако стварно и природно, различито од других... Била је Велика, Звијезда, једна од најбољих, али скромна и дискретна у животу. Нека почива са својим Драганом у миру, у загрљају неког новог постојања. Нека им је слава и хвала за све дивне ликове и испричане приче, које су поклонили свима нама!!!

ОДГОВОРИТЕ