Расправа о БиХ у Европском савјету

Укључивање Босне и Херцеговине у расправу Европског савјета на данашњем дијелу редовног самита десило се на захтјев хрватског премијера Андреја Пленковића, међутим више детаља од онога што је Пленковић рекао хрватским новинарима за сада је непознато.

Босна и Херцеговина 18.10.2018 | 22:34
Расправа о БиХ у Европском савјету
Европски званичници, посебно они из Европске комисије и Европског савјета, прилично су шутљиви на ову тему. За Н1 је досада стигао само кратки одговор из канцеларије предсједника Европског савјета Доналда Туска.

-Можемо потврдити да је премијер Пленковић ставио ово питање на дневни ред самита. За сада немамо више информација које можемо дати јавности. Наше схватање је да ће цијелу ствар сада преузети висока представница госпођа Могерини – речено је за Н1 у кабинету Доналда Туска. 

Напоменимо како је хрватски премијер Пленковић казао раније данас да су његове ставове о томе како је избором Жељка Комшића у Предсједништво Босне и Херцеговине “изиграно слово и дух Дејтонског споразума” подржали премијер Мађарске Орбан, премијер Бугарске Борисов, предсједник Француске Макрон, премијер Шпаније Санчез те већ поменута висока представница за спољну политику ЕУ Федерика Могерини.

У Бриселу се такође могло чути да ће на захтјев Хрватске о изборима у Босни и Херцеговини након објаве званичних резултата избора расправљати Савјет за спољне послове Европске уније, а након тога можда и Европски савјет које чине шефови држава и влада земаља чланица Уније.

(Српскаинфо)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Судија

18.10.2018 21:03

Зашто НИКО не објави "страшну" пресуду Уставног суда по апелацији Боже (тате од амбасадорице алкохоличарке у Женеви) Љубића? "Страшну" пресуду са којом ниједна странка у Федерацији нема проблема осим АДЗ-а? У пресуди јасно стоји сљедеће: Устав федерације у којем пише да у Дом Народа улази најмање један члан ис сва три "конститутивна" народа из сваког кантона, мора се прилагодити Уставу БиХ у којем стоји да из сваког Кантона долази по најмање један члан сва три "народа", АКО ЈЕ ПРЕТХОДНО ИЗАБРАН У СКУПШТИНУ КАНТОНА! Што значи да може, али и не мора! АДЗ ширећи лажи и уцјенама уз помоћ брата по лоповлуку Додика жели исту пресуду провести на начин да ткз "Хрвати" долазе искључиво из већинских хрватских кантона, односно да буду чланови АДЗ-НДХ фашистичке партије. С тиме уједно настоје укинути представнике Срба и Бошњака у Дому Народа из АДЗ-НДХ Кантона!

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

19.10.2018 05:10

@Судија Све сте рекли, проблем Бошњака и Срба(абецедно, азбучно) је што нису претјерано паметни што се задовољавају са "брљом" и са "Пинковим звездама" а мудри Латини им узеше све новце уз опаску да је "угроза" Хрвата ваљда на начин што од рата имају на нивоу БиХ и на нивоу Ф.БиХ све финансије у својим рукама!

Name

Ре судија

19.10.2018 05:39

Што га судија запетља.

Name

Да

18.10.2018 21:44

Нетребају нама страке.Народу требају одговорни људи. Они који натод СПАЈАЈУ . Треба нам Полиција Суд и добар економиста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

19.10.2018 08:46

Прво да се раздвојимо, омеђимо а онда да се народи спајају економијом, само тако, када већ није могла Југославија.

Name

да да

19.10.2018 04:29

Могерни је добро упозната да свим збивањима. Сад тек це да виде са каквим фасистима имају посла. Да не буде ко другом јаму копа...а Пленковиц је добро заорао. Оцигледно да је страх од истраге у Алуминиј велики. Зиви били па видјели

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нихад

19.10.2018 07:49

Тачно тако. У Алуминију су се ХДЗ кадровима дијелиле стотине хиљада марак за "немјерљив допринос компанији Алуминиј", а сад Алуминиј само за струју дугује преко 180.000.000КМ.

Name

Ре Горан

19.10.2018 11:40

Таман помислиш ево паметних коментара на неку тему кад онекуд налети познати бот и све засра.Чудно је како су људи склони глупостима и провалама без размишљања.

ОДГОВОРИТЕ