Словаци у стриптиз клубу, селектор као Жоц 2005. године!

Шамар су ми лупили! На тапету Шкринијар, Вајс, Лоботка, Дубравка. . . ! Зашто је Јан Козак напустио кормило. . . ?!

Фудбал 19.10.2018 | 12:15
Словаци у стриптиз клубу, селектор као Жоц 2005. године!
Тишина је трајала све док није одиграна и пријатељска утакмица са Шведском, мада су медији већ прочачкали све и стидљиво почели да пишу о проблемима са дисциплином у табору репрезентације Словачке. Међутим, тек данас – олуја! Дојучерашњи селектор Јан Козак, који је сам отишао после пораза од Чешке, коначно је изашао у јавност и потврдио да су седморица репрезентативаца уочи тог меча била у прво у стриптиз, а потом у ноћном клубу где су се проводили до раних јутарњих часова.

“Нисам желео да ометам припреме репрезентације за утакмицу са Шведском. Али сам се договорио са председником Фудбалског савеза да је неопходно да сви у словачком фудбалу, укључујући ту навијаче, знају шта се десило“, почео је Козак пре но што се дотакао детаља.

Заувек ће их памтити цела Словачка.

“То вече сам још два пута анализирао утакмицу са Чешком и онда сазнајем да су ноћ пре играчи били у проводу. Заболело ме је. Као да су ми шамар лупили. Желео сам да их натерам да признају“.

Јутарњи тренинг, дан после утакмице...

“Заказао сам тренинг у 10 ујутру, прво сам се нашао са капитеном Мартином Шкртелом и његовим замеником Мареком Хамшиком. Баш да видим да ли ће остарих седморица да признају. Пред свима сам после анализе утакмице рекао да су њих седморица изашли у провод дан пре меча и да је то био проблем. Све сам их онда погледао у очи“.

Сада ће и њих седморица морати да целој земљи погледају у оли: Милан Шкринијар, Мартин Дуббравка, Станислав Лоботка, Владимир Вајс, Михал Шул, Лубомир Шатка и Норберг Ђемберт. Махом интернационалци, момци који би требало да буду за пример...

“Дубравка се правдао тиме што му је тешко у Њукаслу. Вајс је рекао да не зна зашто је изашао. Лоботка да је имао напоран календар у Селти и да је морао да се опусти, што је доста занимљиво с обзиром да играмо само суботом. Ипак, кад сам га упитао како се осећа сад кад зна да ћу ја због њега отићи рекао ми је да тренери долазе и одлазе, али да је он професионалац. Сви га волимо, играч је великог потенцијала. Шкринијар је рекао исто, баш сам био разочаран, јер је наш однос био супер. И даље навијам за њега, али сам желео и да преузме одговорност за игру против Чешке, а не да све свалимо на Шкртелова леђа. Шатка је рекао да је изашао са пријатељима“, редом је ишао Козак.

Речи на страну, његова каснија дела су показала колико је у ствари велики човек. Он је био тај који је отишао.

“Шта сам могао да урадим? Биле су три опције. Једна је да се правим да ништа не знам, али то није мој стил. Друга је била да их све избацим, али да ли сам заиста могао то да урадим? Не могу да замислим будућност ове репрезентације без Дубравке, Шкринијара, Лоботке и Вајса. То су четворица веома квалитетна фудбалера. Зато сам одлучио да ја одем. Позвао сам председника и рекао му. Нисам могао да се правим луд и смешкајући се идем са овим играчима у Шведску“, закључио је Козак.

Шмекерски. А момци нек размисле шта су урадили. И нек стисну зубе и нацији објасне зашто су то радили.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар