Slovaci u striptiz klubu, selektor kao Žoc 2005. godine!

Šamar su mi lupili! Na tapetu Škrinijar, Vajs, Lobotka, Dubravka. . . ! Zašto je Jan Kozak napustio kormilo. . . ?!

Fudbal 19.10.2018 | 12:15
Slovaci u striptiz klubu, selektor kao Žoc 2005. godine!
Tišina je trajala sve dok nije odigrana i prijateljska utakmica sa Švedskom, mada su mediji već pročačkali sve i stidljivo počeli da pišu o problemima sa disciplinom u taboru reprezentacije Slovačke. Međutim, tek danas – oluja! Dojučerašnji selektor Jan Kozak, koji je sam otišao posle poraza od Češke, konačno je izašao u javnost i potvrdio da su sedmorica reprezentativaca uoči tog meča bila u prvo u striptiz, a potom u noćnom klubu gde su se provodili do ranih jutarnjih časova.

“Nisam želeo da ometam pripreme reprezentacije za utakmicu sa Švedskom. Ali sam se dogovorio sa predsednikom Fudbalskog saveza da je neophodno da svi u slovačkom fudbalu, uključujući tu navijače, znaju šta se desilo“, počeo je Kozak pre no što se dotakao detalja.

Zauvek će ih pamtiti cela Slovačka.

“To veče sam još dva puta analizirao utakmicu sa Češkom i onda saznajem da su noć pre igrači bili u provodu. Zabolelo me je. Kao da su mi šamar lupili. Želeo sam da ih nateram da priznaju“.

Jutarnji trening, dan posle utakmice...

“Zakazao sam trening u 10 ujutru, prvo sam se našao sa kapitenom Martinom Škrtelom i njegovim zamenikom Marekom Hamšikom. Baš da vidim da li će ostarih sedmorica da priznaju. Pred svima sam posle analize utakmice rekao da su njih sedmorica izašli u provod dan pre meča i da je to bio problem. Sve sam ih onda pogledao u oči“.

Sada će i njih sedmorica morati da celoj zemlji pogledaju u oli: Milan Škrinijar, Martin Dubbravka, Stanislav Lobotka, Vladimir Vajs, Mihal Šul, Lubomir Šatka i Norberg Đembert. Mahom internacionalci, momci koji bi trebalo da budu za primer...

“Dubravka se pravdao time što mu je teško u Njukaslu. Vajs je rekao da ne zna zašto je izašao. Lobotka da je imao naporan kalendar u Selti i da je morao da se opusti, što je dosta zanimljivo s obzirom da igramo samo subotom. Ipak, kad sam ga upitao kako se oseća sad kad zna da ću ja zbog njega otići rekao mi je da treneri dolaze i odlaze, ali da je on profesionalac. Svi ga volimo, igrač je velikog potencijala. Škrinijar je rekao isto, baš sam bio razočaran, jer je naš odnos bio super. I dalje navijam za njega, ali sam želeo i da preuzme odgovornost za igru protiv Češke, a ne da sve svalimo na Škrtelova leđa. Šatka je rekao da je izašao sa prijateljima“, redom je išao Kozak.

Reči na stranu, njegova kasnija dela su pokazala koliko je u stvari veliki čovek. On je bio taj koji je otišao.

“Šta sam mogao da uradim? Bile su tri opcije. Jedna je da se pravim da ništa ne znam, ali to nije moj stil. Druga je bila da ih sve izbacim, ali da li sam zaista mogao to da uradim? Ne mogu da zamislim budućnost ove reprezentacije bez Dubravke, Škrinijara, Lobotke i Vajsa. To su četvorica veoma kvalitetna fudbalera. Zato sam odlučio da ja odem. Pozvao sam predsednika i rekao mu. Nisam mogao da se pravim lud i smeškajući se idem sa ovim igračima u Švedsku“, zaključio je Kozak.

Šmekerski. A momci nek razmisle šta su uradili. I nek stisnu zube i naciji objasne zašto su to radili.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar