Највећи јаловићи откад је свијета, вијека и Реала...!

Такав усуд виси над главом Ђулена Лопетегија и његових момака пред суботњу утакмицу са Левантеом. . .

Фудбал 19.10.2018 | 23:00
Највећи јаловићи откад је свијета, вијека и Реала...!
Последњег дана марта 1985. године на стадиону Аноета, Хорхе Валдано постигао је трећи гол за Реал у 89. минуту утакмице и потврдио тријумф мадридског тима против Сосиједада. После тог поготка Краљевски клуб упао је велику кризу која се и дан данас сматра највећом у историји клуба када је у питању голгетерски учинак. Низали су се мечеви против Билбаа (0:2), Атлетико Мадрида (0:4), миланског Интера (0:2), затим Валенсије (0:1), Еркулеса и опет Интера (3:0), а тим са Сантијаго Бернабеуа разбио је проклетство нек после 13 минута реванша са италијанским представником. Тај реванш полуфинала Купа УЕФА Реал је добио са 3:0 и прошао даље, међутим то сада није тема...

Суштина је да је до гола Сантиљане против Неразура у 13. минуту мадридски великан постио тачно 464 минута и оборио све клупске рекорде. У међувремену, тренер Амансио добио је отказ после утакмице са Валенсијом, али његов наследник Луис Моловни још 103 минута је наставио низ. Против Еркулеса је било 0:1, да би тек у дуелу са Интером момциу белом успели да затресу мрежу ривала. 

Какве то везе има са аутуелним тренутком највећег клуба на свету није тешко повезати, јелте. Овај Реал,Лопетегијев Реал, гол није дао још од утакмице са Еспањолом 22. септембра. Тада је у 41. минуту Марко Асенсио погодио мрежу ривала. Када се сви ти мечеви, односно минути без гола саберу (Севиља, Атлетико, ЦСКА, Алавес), долазимо до податка да Мадриђани мрежу нису затресли 409 минута! У преводу, Ђулену Лопетегију и овом новом Реалу потребно је још свега 55 минута поста да по овом питању постану најгора генерација у историји Краљевског клуба!  

А све после прошлосезонског рекорда под Зинедином Зиданом - 73 узастопне утакмице на којима је Реал постигао гол. 

Подсетимо, слично лош низ имао је и наш Вујадин Бошков 1982, када на четири сусрета заредом његов тим није погодио мрежу (387 минута), па је на крају сезоне Србин платио "главом". 

Ако вам минути слабо значе за ову причу у коликом је заправо Реал "каналу", да пређемо на сате: тренутно без гола краљевски часовник откуцава 6 сати и 49 минута?! С озбиљном тенденцијом да се уђе у осми сат и обори рекорд.  

Срећа у несрећи је та да Реал за викенд (субота, 13.00) има релативно лаког ривала. Ако се за тим који је у овако лошој форми може рећи да има лаког ривала... У крајњем случају, шампион Европе прошле сезоне ниједном није добио Леванте (1:1 и 2:2). Али бар им је дао три гола, па...

Ђулен Лопетеги и његови момци у суботу не играју само за бодове, већ за част и образ. Да их историја не упамти као највеће јаловиће откад је света, века и Реала.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар