Najveći jalovići otkad je svijeta, vijeka i Reala...!

Takav usud visi nad glavom Đulena Lopetegija i njegovih momaka pred subotnju utakmicu sa Levanteom. . .

Fudbal 19.10.2018 | 23:00
Najveći jalovići otkad je svijeta, vijeka i Reala...!
Poslednjeg dana marta 1985. godine na stadionu Anoeta, Horhe Valdano postigao je treći gol za Real u 89. minutu utakmice i potvrdio trijumf madridskog tima protiv Sosijedada. Posle tog pogotka Kraljevski klub upao je veliku krizu koja se i dan danas smatra najvećom u istoriji kluba kada je u pitanju golgeterski učinak. Nizali su se mečevi protiv Bilbaa (0:2), Atletiko Madrida (0:4), milanskog Intera (0:2), zatim Valensije (0:1), Erkulesa i opet Intera (3:0), a tim sa Santijago Bernabeua razbio je prokletstvo nek posle 13 minuta revanša sa italijanskim predstavnikom. Taj revanš polufinala Kupa UEFA Real je dobio sa 3:0 i prošao dalje, međutim to sada nije tema...

Suština je da je do gola Santiljane protiv Nerazura u 13. minutu madridski velikan postio tačno 464 minuta i oborio sve klupske rekorde. U međuvremenu, trener Amansio dobio je otkaz posle utakmice sa Valensijom, ali njegov naslednik Luis Molovni još 103 minuta je nastavio niz. Protiv Erkulesa je bilo 0:1, da bi tek u duelu sa Interom momciu belom uspeli da zatresu mrežu rivala. 

Kakve to veze ima sa autuelnim trenutkom najvećeg kluba na svetu nije teško povezati, jelte. Ovaj Real,Lopetegijev Real, gol nije dao još od utakmice sa Espanjolom 22. septembra. Tada je u 41. minutu Marko Asensio pogodio mrežu rivala. Kada se svi ti mečevi, odnosno minuti bez gola saberu (Sevilja, Atletiko, CSKA, Alaves), dolazimo do podatka da Madriđani mrežu nisu zatresli 409 minuta! U prevodu, Đulenu Lopetegiju i ovom novom Realu potrebno je još svega 55 minuta posta da po ovom pitanju postanu najgora generacija u istoriji Kraljevskog kluba!  

A sve posle prošlosezonskog rekorda pod Zinedinom Zidanom - 73 uzastopne utakmice na kojima je Real postigao gol. 

Podsetimo, slično loš niz imao je i naš Vujadin Boškov 1982, kada na četiri susreta zaredom njegov tim nije pogodio mrežu (387 minuta), pa je na kraju sezone Srbin platio "glavom". 

Ako vam minuti slabo znače za ovu priču u kolikom je zapravo Real "kanalu", da pređemo na sate: trenutno bez gola kraljevski časovnik otkucava 6 sati i 49 minuta?! S ozbiljnom tendencijom da se uđe u osmi sat i obori rekord.  

Sreća u nesreći je ta da Real za vikend (subota, 13.00) ima relativno lakog rivala. Ako se za tim koji je u ovako lošoj formi može reći da ima lakog rivala... U krajnjem slučaju, šampion Evrope prošle sezone nijednom nije dobio Levante (1:1 i 2:2). Ali bar im je dao tri gola, pa...

Đulen Lopetegi i njegovi momci u subotu ne igraju samo za bodove, već za čast i obraz. Da ih istorija ne upamti kao najveće jaloviće otkad je sveta, veka i Reala.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar