АнтиМадрид идеја...!

Кад не знаш како, учини га најплаћенијим фудбалером Премијер лиге! Да ли је значајно повећање плате довољно да задржи Едена Азара у Челсију?!

Фудбал 22.10.2018 | 23:00
АнтиМадрид идеја...!
Нити је Реал успео да убеди челнике Челсија да га пусте, нити су на Стамфорд бриџу смешкали став Едена Азара и натерали да потпише нови уговор. Отуда статус Белгијанца није решен упркос јавном кокетирању са троструким узастопним прваком Европе и жељом Мадирђана да од њега направе новог Галактикоса. Пре или касније.

А, можда – никад. Нарочито после вести са Острва да су Плавци спремни да пробију све финансијске границе и своју „десетку“ учине најплаћенијим фудбалером Премијер лиге. Челси је спреман да стави пред Азарапонуду од 18.000.000 евра годишње зараде како би га приволео да остане у Лондону, иако је овај већ пет пута досад одбијао или понуде или да уопште седне за преговарачки сто.

Е, сад, пошто пара врти где бургија неће може бити да је новац решење свих проблема и да 18.000.000 евра плате буде довољно да Азар продужи уговор који му истиче у јуну 2020. свестан опасности да већ у јуну улази у завршну годину сарадње, Челси је предузео кораке, што је потврдио и председник клуба, Брус Бак.

„Учинићемо све што можемо како бисмо приволели Азара да остане. Навијачи га воле, није само сјајан фудбалер већ и флексибилан човек за разговор. Хоћемо да га задржимо и у том циљу урадићемо све што је потребно“, изјавио је Бак, први човек у хијерархији власника клуба Романа Абрамовича.

Азар је ионако са постојећим папирима најплаћенији играч у свлачионици Плаваца са 13.500.000 евра сваке сезоне, међутим, уколико пристане на нови уговор постао би и најплаћенији играч Премијер лиге, јер би претекао земљака Кевина де Брујнеа, који се у јануару обавезао на верност Манчестер Ситију до 2023. за суму од око 16.500.000 евра (са бонусима више од 20.000.000).

Насупрот овим бројкама и потенцијалном статусу једног од најбољих појединаца у енглеском фудбалу, стоји отворени позив Флорентина Переза Едену Азару да се пресели на „Сантјаго Бернабеу“. Питање је само да ли већ у јануару кад би Реал морао да искешира око 120.000.000 евра на име обештећења или на лето, кад би цена, баш услед тог уласка у завршну годину уговора, пала на 80.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар