AntiMadrid ideja...!

Kad ne znaš kako, učini ga najplaćenijim fudbalerom Premijer lige! Da li je značajno povećanje plate dovoljno da zadrži Edena Azara u Čelsiju?!

Fudbal 22.10.2018 | 23:00
AntiMadrid ideja...!
Niti je Real uspeo da ubedi čelnike Čelsija da ga puste, niti su na Stamford bridžu smeškali stav Edena Azara i naterali da potpiše novi ugovor. Otuda status Belgijanca nije rešen uprkos javnom koketiranju sa trostrukim uzastopnim prvakom Evrope i željom Madirđana da od njega naprave novog Galaktikosa. Pre ili kasnije.

A, možda – nikad. Naročito posle vesti sa Ostrva da su Plavci spremni da probiju sve finansijske granice i svoju „desetku“ učine najplaćenijim fudbalerom Premijer lige. Čelsi je spreman da stavi pred Azaraponudu od 18.000.000 evra godišnje zarade kako bi ga privoleo da ostane u Londonu, iako je ovaj već pet puta dosad odbijao ili ponude ili da uopšte sedne za pregovarački sto.

E, sad, pošto para vrti gde burgija neće može biti da je novac rešenje svih problema i da 18.000.000 evra plate bude dovoljno da Azar produži ugovor koji mu ističe u junu 2020. svestan opasnosti da već u junu ulazi u završnu godinu saradnje, Čelsi je preduzeo korake, što je potvrdio i predsednik kluba, Brus Bak.

„Učinićemo sve što možemo kako bismo privoleli Azara da ostane. Navijači ga vole, nije samo sjajan fudbaler već i fleksibilan čovek za razgovor. Hoćemo da ga zadržimo i u tom cilju uradićemo sve što je potrebno“, izjavio je Bak, prvi čovek u hijerarhiji vlasnika kluba Romana Abramoviča.

Azar je ionako sa postojećim papirima najplaćeniji igrač u svlačionici Plavaca sa 13.500.000 evra svake sezone, međutim, ukoliko pristane na novi ugovor postao bi i najplaćeniji igrač Premijer lige, jer bi pretekao zemljaka Kevina de Brujnea, koji se u januaru obavezao na vernost Mančester Sitiju do 2023. za sumu od oko 16.500.000 evra (sa bonusima više od 20.000.000).

Nasuprot ovim brojkama i potencijalnom statusu jednog od najboljih pojedinaca u engleskom fudbalu, stoji otvoreni poziv Florentina Pereza Edenu Azaru da se preseli na „Santjago Bernabeu“. Pitanje je samo da li već u januaru kad bi Real morao da iskešira oko 120.000.000 evra na ime obeštećenja ili na leto, kad bi cena, baš usled tog ulaska u završnu godinu ugovora, pala na 80.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar