БиХ неће дати подршку Косову

БиХ неће подржати евентуалну кандидатуру за чланство тзв. Косова у ИНТЕРПОЛ-у, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Босна и Херцеговина 18.10.2018 | 16:25
БиХ неће дати подршку Косову
- У вези са најавама истицања кандидатуре тзв. Косова за чланство у ИНТЕРПОЛ-у, Министарство иностраних послова Босне и Херцеговине подсјећа да Босна и Херцеговина није признала самопроглашену независност тзв. Косова и да у складу са истим не подржава апликације за чланство истог у међународним и регионалним организацијама, тако да неће подржати ни евентуалну кандидатуру за чланство тзв. Косова у ИНТЕРПОЛ-у, саопштено је из МИП-а БиХ.

У саопштењу се каже да изузетак од наведеног правила јесте учешће у одређеним међународним и регионалним иницијативама у формату који је усаглашен са Републиком Србијом, што подржава већи број земаља, међу којима је и Босна и Херцеговина.

"Министарство иностраних послова БиХ доставило је надлежним институцијама БиХ детаљно образложење наведеног спољнополитичког става, који представља основ за поступање представника БиХ на међународним форумима", каже се у саопштењу.

БН ТВ

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Нако

18.10.2018 14:43

Е то је пуно вазно, хоцемо ли ми или нецемо, к'о да се ми несто и питамо. Имамо ми својих проблема, нека свако рјесава своје

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

20.10.2018 12:19

Амери це подрзати А ста це Додик И његови помагаци реци то никог не интересује сигурно