Златан брани Муриња!

Критикују га због карактера, не резултата! Златан Ибрахимовић, прослављени шведски фудбалер, стао је у одбрану Жозеа Муриња чији Манчестер јунајтед не блиста на старту сезоне са резултатима.  Златанова оданост Мурињу и порука злонамернима: Никада се нећемо променити! „Обојица имамо велико самопоуздање, верујемо у неке ствари, говоримо на неки наш начин. То се сигурно некоме не допада, али то је наш начин“, подвлачи Швеђанин.

Фудбал 20.10.2018 | 15:00
Златан брани Муриња!
"Сви критикују Муриња и не мислим да је то због резултата, већ због његовог карактера. Видим себе исто у таквој ситуацији, ми имамо наше самопоуздање, верујемо у одређене ствари и кажемо их на наш начин", рекао је Ибрахимовић.

Фудбалер Лос Анђелес Галаксија додао је да воли Муриња зато што одбија да буде међу омиљенима у медијима.

"Неке критике прихватам лично, зато што претерују. Неки (претерују) због ситуације каква јесте, а неки због љубоморе. Али то је све део тог неког круга", каже Ибрахимовић и наставља:

"Мурињо мора да настави да буде оно што јесте, да стоји иза онога што ради, иза онога што јесте. Налази се овде зато што ради све на свој начин и зато што се не мања ни због кога. Ја сам исти такав".

Њих двојица заједно су сарађивали два пута, први пут у Интеру сезоне 2008/2009, а други пут у Манчестер јунајтеду (2016/2017 и 2017/2018).

Легендарни Швеђанин Златан Ибрахимовић саветује Жозеа Муриња да настави ово што ради и каже да су обојица жртве злонамерних критичара.

Искусни нападач помогао је Посебном да освоји Лига куп енглеске и Лигу Европе у првој сезони (2016/17) на Олд Трафорду тако што је постигао 28 голова, али откако је отишао у Лос Анђелес престали су и успеси Манчестер Јунајтеда. 

Ових недеља Португалац је у резултатској кризи, а приде тврди и да је постао жртва личних напада.

"Сви критикују Муриња, а мислим да то нема везе са резултатима, већ да је у вези са његовим карактером и начином на који се понаша. Видим помало и себе у његовој ситуацији. Обојица имамо велико самопоуздање, верујемо у неке ствари, говоримо на неки наш начин. То се сигурно некоме не допада, али то је наш начин", истиче Златан у интервјуу за Скај Спортс.

Швеђанин подвлачи и да нема намеру, као ни Жозе, да се улизује медијима.

"Наравно да смо нас двојица увек криви за све. Када нам не иде добро ми смо чешће критиковани за разлику од других. Ови други не желе да се замерају никоме, зато их ни медији уопште не нападају. Али то нисмо Жозе и ја. Ми смо то што јесмо и верујемо у оно што радимо. До самог краја. Неке критике схватамо лично, неке су претеране или из љубоморе, али све је то део једног зачараног круга", кажеИбрахимовић.

Потом и конкретна свате бившем тренеру.

"Мурињо мора да настави да буде то што јесте. Да се бори за то што ради. За оно што је он сам. Он је у Манчестеру зато што је успешан, зато што све ради на свој начин, зато што га брига да се мења како би га неко тамо тапкао по рамену. Такав сам и ја. Нећу да се мењам ни због кога. Сви данас у фудбалу мисле да су идеални, а у ствари они су главни проблем", сматра Залтан.

Посебног за викенд очекује гостовање на месту успеха - Стамфорд Бриџу. Победа над Челсијем би вратила Манчестер Јунајтед у топ 4.

"Жозе ради добар посао. Добар си колико ти је тим добар. Не постоји тренер на свету који може да изведе чудо са неким тимом. Наравно, резултати говоре за себе, тренутно они не иду у корист Манчестер Јунајтеда, али поправиће се у неком тренутку, то је део фудбала. Премијер лига није лака, али ако неко зна да је освоји то је Жозе. Дакле, као што је и сам рекао има више Премијер лига него сви тренери заједно", закључује Златан Ибрахимовић.

Фото: Ацтион Имагес

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар