Истомину пријети драстична казна!

Због срамотне предаје меча у Москви! Денис Истомин је и даље тема број један у тениским круговима после срамне предаје меча првог кола на Купу Кремља у Москви.

Тенис 20.10.2018 | 14:30
Истомину пријети драстична казна!
Он је при вођству Ричардаса Беранкиса од 6:4, 5:4 и 40:0 предао меч и тако шокирао противика и све присутне у хали који су му због тога жестоко звиждали.

Све што је Истомин требало да уради јесте да не врати лоптицу у наредном поену или је испуца у мрежу или аут и Беранкису би била уписана победа, али овако, испао је крајње некоректан.

Беранкис се спремао да сервира за победу када је Истомин пришао судији и рекао да због повреде није у стању да настави меч. Литвански тенисер је био запрепашћен потезом колеге који је потом без видних проблема одшетао са терена иако је, наводно, претходно искренуо зглоб.

Такав потез Истомина изазвао је лавину коментара на друштвеним мрежема и оптужбе на рачун Истомина да је то урадио због кладионица.

Уколико се докаже да је заиста било тако, АТП би могао драстично да казни Истомина, јер се најчешће ради о повезаности играча са кладионичарском мафијом.

Турнир у Москви је и раније био под сумњом, иако није било доказа да је било покушаја намештања.

Пре 11 година. чак је и Енди Мари морао да објашњава своју неспретну изјаву дату после пораза од Јанка Типсартевића "како сви знају да се то дешава".

"Када сам рекао сви знају да се то дешава, мислио сам да су сви вероватно чули да како су тројица или четворица играча отворено причали о томе како им је нуђен новац да изгубе мечеве, што су наравно одбили", рекао је тада Мари.

Јединица за интегритет тениса је недавно објавила казну за Украјинце, близанце Глеба и Вадима Алексенка, који су добили казну доживотне забране такмичења уз казну од 250.000 долара због вишеструког намештања мечева.

Овај непознати дубл тим, који су ван Топ 1.000 на листи, намештали су мечеве на мањим турнирима у Румунији, Русији, Немачкој и Турској у периоду од јуна 2015. до јануара 2016.

Када је реч о повлачењу на меч лопти, таквих примера је и раније било. На Ролан Гаросу 2012. Алекс Богомолов јуниор је губио од Арна Клемона са 6:2, 3:6, 4:6, 7:6, 5:4 и имао је сервис на меч лопти за противника, када је одустао због повреде.

Такође, ове године на турниру у Акапулку, Украјинка Дајана Јастремска је предала меч при вођству Монике Пуиг од 2:6, 6:4, 5:0 и 40:0.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар