Istominu prijeti drastična kazna!

Zbog sramotne predaje meča u Moskvi! Denis Istomin je i dalje tema broj jedan u teniskim krugovima posle sramne predaje meča prvog kola na Kupu Kremlja u Moskvi.

Tenis 20.10.2018 | 14:30
Istominu prijeti drastična kazna!
On je pri vođstvu Ričardasa Berankisa od 6:4, 5:4 i 40:0 predao meč i tako šokirao protivika i sve prisutne u hali koji su mu zbog toga žestoko zviždali.

Sve što je Istomin trebalo da uradi jeste da ne vrati lopticu u narednom poenu ili je ispuca u mrežu ili aut i Berankisu bi bila upisana pobeda, ali ovako, ispao je krajnje nekorektan.

Berankis se spremao da servira za pobedu kada je Istomin prišao sudiji i rekao da zbog povrede nije u stanju da nastavi meč. Litvanski teniser je bio zaprepašćen potezom kolege koji je potom bez vidnih problema odšetao sa terena iako je, navodno, prethodno iskrenuo zglob.

Takav potez Istomina izazvao je lavinu komentara na društvenim mrežema i optužbe na račun Istomina da je to uradio zbog kladionica.

Ukoliko se dokaže da je zaista bilo tako, ATP bi mogao drastično da kazni Istomina, jer se najčešće radi o povezanosti igrača sa kladioničarskom mafijom.

Turnir u Moskvi je i ranije bio pod sumnjom, iako nije bilo dokaza da je bilo pokušaja nameštanja.

Pre 11 godina. čak je i Endi Mari morao da objašnjava svoju nespretnu izjavu datu posle poraza od Janka Tipsartevića "kako svi znaju da se to dešava".

"Kada sam rekao svi znaju da se to dešava, mislio sam da su svi verovatno čuli da kako su trojica ili četvorica igrača otvoreno pričali o tome kako im je nuđen novac da izgube mečeve, što su naravno odbili", rekao je tada Mari.

Jedinica za integritet tenisa je nedavno objavila kaznu za Ukrajince, blizance Gleba i Vadima Aleksenka, koji su dobili kaznu doživotne zabrane takmičenja uz kaznu od 250.000 dolara zbog višestrukog nameštanja mečeva.

Ovaj nepoznati dubl tim, koji su van Top 1.000 na listi, nameštali su mečeve na manjim turnirima u Rumuniji, Rusiji, Nemačkoj i Turskoj u periodu od juna 2015. do januara 2016.

Kada je reč o povlačenju na meč lopti, takvih primera je i ranije bilo. Na Rolan Garosu 2012. Aleks Bogomolov junior je gubio od Arna Klemona sa 6:2, 3:6, 4:6, 7:6, 5:4 i imao je servis na meč lopti za protivnika, kada je odustao zbog povrede.

Takođe, ove godine na turniru u Akapulku, Ukrajinka Dajana Jastremska je predala meč pri vođstvu Monike Puig od 2:6, 6:4, 5:0 i 40:0.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar