Звезда ангажовала "краља" француских адвоката!

Звезда ангажовала најбољу адвокатску канцеларију у Француској! Црвена звезда је ангажовала најбољу адвокатску канцеларију у Француској "Дипон-Морети и Ве" из Париза у случају против престижног листа "Екип" (Л'Еqуипе).  

Фудбал 18.10.2018 | 15:45
Звезда ангажовала "краља" француских адвоката!
Директор Црвене звезде Звездан Терзић рекао је да се нико из клуба неће појединачно оглашавати у вези с писањем француског листа "Л’Екип" да је неименовани Звездин функционер наводно намеравао да уплати пет милиона евра на њен пораз од пет голова разлике у Паризу на мечу против Пари сен Жермена у Лиги шампиона, већ да це црвено-бели изаћи у јавност са конкретним стварима онда када адвокати заврше свој део посла.

Клуб из Љутице Богдана ангажовао је најбољу адвокатску канцеларију у Француској "Дипон-Морети и Ве" из Париза, смештену недалеко од Јелисејске палате, коју воде "краљ" француских адвоката Ерик Дипон-Морети (58) и један од младих "лавова" у том послу Антоан Ве (35), сазнаје "Политика".

Неки медији наводе да се Звезда нада милионској одштети, медутим, у клубу то нису могли да потврде, већ су само рекли да ће о томе одлучивати адвокати.

У Звезди су навели су и да циљ није новац, већ да се одбрани име и углед клуба пред озбиљним клеветама.

Звезда је ангажовала Ерика Дипона Моретија, адвоката за кривично право, који у досадашњој каријери има 144 ослобађајуће пресуде.

У његовом портфолију су неки од највећих случајева у модерној историји Француске. Његов брањеник је, на пример, Иван Колона, корзикански националиста оптужен за убиство префекта Корзике Клода Ерињака 1998. године.

Овај адвокат бранио је и Абделкадера Мораха окривљеног за давање логистичке подршке терористима чији је брат Мохамед Мерах пре шест година у Тулузу убио седам људи.

Један од највећих противника Црвене звезде, председник Олимпика из Марсеја, Бернард Тапи, такође је клијент Дипон Моретија. Две године после пораза од Звезде у финалу Купа шампиона у Барију (1991), Тапи је оптужен за намештање Олимпиковог меча против Валенсијена. Клубу је затим одузета титула и пребачен је у другу лигу, а он је последње две и по деценије провео по судовима, због разних случајева. У једном тренутку добио је одштету од 404 милиона евра, коју је, по каснијој одлуци суда, ипак морао да врати.

Такође, Дипон Морети је адвокат и најбољег рукоменташа света Николе Карабатића, који је пре шест година оптужен за наместање резултата због чега је кажњен са 10 000 евра.

Други партнер у чувеној париској адвокатској канцеларији Антоан Веа, познат је у предметима везаним за тржиште уметничких дела.

Заступа и електричара некада запосленог код Пабла Пикаса оптуженог за крађу 271 дела славног сликара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар