Zvezda angažovala "kralja" francuskih advokata!

Zvezda angažovala najbolju advokatsku kancelariju u Francuskoj! Crvena zvezda je angažovala najbolju advokatsku kancelariju u Francuskoj "Dipon-Moreti i Ve" iz Pariza u slučaju protiv prestižnog lista "Ekip" (L'Equipe).  

Fudbal 18.10.2018 | 15:45
Zvezda angažovala "kralja" francuskih advokata!
Direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da se niko iz kluba neće pojedinačno oglašavati u vezi s pisanjem francuskog lista "L’Ekip" da je neimenovani Zvezdin funkcioner navodno nameravao da uplati pet miliona evra na njen poraz od pet golova razlike u Parizu na meču protiv Pari sen Žermena u Ligi šampiona, već da ce crveno-beli izaći u javnost sa konkretnim stvarima onda kada advokati završe svoj deo posla.

Klub iz Ljutice Bogdana angažovao je najbolju advokatsku kancelariju u Francuskoj "Dipon-Moreti i Ve" iz Pariza, smeštenu nedaleko od Jelisejske palate, koju vode "kralj" francuskih advokata Erik Dipon-Moreti (58) i jedan od mladih "lavova" u tom poslu Antoan Ve (35), saznaje "Politika".

Neki mediji navode da se Zvezda nada milionskoj odšteti, medutim, u klubu to nisu mogli da potvrde, već su samo rekli da će o tome odlučivati advokati.

U Zvezdi su naveli su i da cilj nije novac, već da se odbrani ime i ugled kluba pred ozbiljnim klevetama.

Zvezda je angažovala Erika Dipona Moretija, advokata za krivično pravo, koji u dosadašnjoj karijeri ima 144 oslobađajuće presude.

U njegovom portfoliju su neki od najvećih slučajeva u modernoj istoriji Francuske. Njegov branjenik je, na primer, Ivan Kolona, korzikanski nacionalista optužen za ubistvo prefekta Korzike Kloda Erinjaka 1998. godine.

Ovaj advokat branio je i Abdelkadera Moraha okrivljenog za davanje logističke podrške teroristima čiji je brat Mohamed Merah pre šest godina u Tuluzu ubio sedam ljudi.

Jedan od najvećih protivnika Crvene zvezde, predsednik Olimpika iz Marseja, Bernard Tapi, takođe je klijent Dipon Moretija. Dve godine posle poraza od Zvezde u finalu Kupa šampiona u Bariju (1991), Tapi je optužen za nameštanje Olimpikovog meča protiv Valensijena. Klubu je zatim oduzeta titula i prebačen je u drugu ligu, a on je poslednje dve i po decenije proveo po sudovima, zbog raznih slučajeva. U jednom trenutku dobio je odštetu od 404 miliona evra, koju je, po kasnijoj odluci suda, ipak morao da vrati.

Takođe, Dipon Moreti je advokat i najboljeg rukomentaša sveta Nikole Karabatića, koji je pre šest godina optužen za namestanje rezultata zbog čega je kažnjen sa 10 000 evra.

Drugi partner u čuvenoj pariskoj advokatskoj kancelariji Antoan Vea, poznat je u predmetima vezanim za tržište umetničkih dela.

Zastupa i električara nekada zaposlenog kod Pabla Pikasa optuženog za krađu 271 dela slavnog slikara.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar