Како да се не разболите за вријеме прелазног периода?

Поведите рачуна о овим стварима како бисте шансе да се разболите свели на минимум. . .

Здравље 18.10.2018 | 11:50
Како да се не разболите за вријеме прелазног периода?
Будите активни 

Све је хладније и вашем организму потребно је више енергије, па ћете вероватно више и јести. Зато је битно да се не улењите и додатно не оптеретите имунитет. Сагоревање додатних калорија омогућиће вам да останете у форми и лакше се изборите са микроорганизмима. Ако немате времена за напорне физичке активности, или вам оне једноставно не пријају - прошетајте. 

Пијте доста течности 

Хидратација тела врло је битна за добро здравље. Осим воде, потрудите се да пијете и свеже цеђене сокове који ће вам обезбедити додатне витамине или топле чајеве са додатком меда, лимуна и ђумбира који ће појачати ваш имунитет. Овим ћете уједно спровести и детоксикацију организма. 

Храните се здраво 

Избаците шећер и нездраве масти из исхране, и потрудите се да што мање једете индустријски обрађену храну. Захваљујући овој промени ваш имунитет биће знатно растерећенији. 

Нађите времена за одмор 

Стресне ситуације могу изазвати здравствене проблеме попут главобоље или болова у мишићима. Завуците се под ћебе и одгледајте неки добар филм, читајте књигу, или направите купку. Ако можете то себи да приуштите, идите на масажу или у спа-центар. Добро расположење и одмор ојачаће ваш имунитет. 

Добро се наспавајте 

Често се дешава да због филма на телевизији или неке друге занимљиве ствари себе лишимо драгоценог сна. Трудите се да избегавате овакав сценарио јер ваш организам трпи. Наредног дана бићете летаргични и мање продуктивни, а ваш имунитет биће ослабљен.

Б 92
фото:интернет

 

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Саша

21.10.2018 18:42

Бијели лук, мед,чашица ракије свако јутро и шетња сваки викенд(ако не и чешће) у природи.Провјерено на личном примјеру. Прије пар година није било јесени и прољећа да нисам и по неколико пута болестан, задњих пар година(не урекло се) ни прехлада.

ОДГОВОРИТЕ