Инцидент: Куба и Америка у сукобу

Кубанске дипломате и демонстранти су лупањем о столове и негодовањем реметили састанак у УН који су сазвале САД да укажу на политичке затворенике на Куби.

Свијет 17.10.2018 | 21:08
Инцидент: Куба и Америка у сукобу
Демонстранти су узвикивали на шпанском између осталог "Куба да, америчка блокада Не".

Бучни састанак између замјенице америчког амбасадора Кели Кари и високих званичника америчке администрације у просторији Економског и социјалног савјета УН трајао је више од 45 минута.

Кари је уз велике тешкоће и бројне прекиде и позиве обезбјеђења одржала уводни говор. Кари је рекла новинарима испред сале да кубанске дипломате треба да се стиде свог понашања и да ће покренути то питање с одговарајућим званичницима у Уједињеним нацијама.

Кубанска амбасадорка при УН Анајанси Родригес Камехо рекла је да је састанак "фарса" и "политичка комедија" и "ново поглавље у дугом списку агресије против Кубе".

Када је најављено да ће се одржати овај састанак о политичким затвореницима на Куби, Куба је то осудила и затражила од генералног секретара УН Антонија Гутереша да га забрани, што он није учинио.

Састанак под под називом "Затворени зашто" имао је за циљ да се у УН покрене кампања о политичким затвореницима на Куби, навео је Стејт департмент у саопштењу најављујући скуп. Такође је наведено да су око 130 политичких затвореника које држи кубанска влада јасан знак репресивне природе тог режима.

Извор: Бета

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Неђо.17.10.2018

17.10.2018 19:23

Далиће када доћи пропалој европи из г....е у главу да рекну,Америма доста мешања у суверене државе.Амери су доста направили зла у свету и сиротиње растурању и бомбардовању други држава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Недји

17.10.2018 20:07

Црни Недјо - такви ко ти направисте недодјију на Балкану.Истрјебисте све паметне Србе са тих простора са васим лупетањем и црвеним политизирањем.Јадо црни!

Name

Игор

18.10.2018 06:22

Прави си Неђо . Миле , Зељка или ти , мртва трка за Нобелову награду. Да вам је некако и Европу да прекројите по угледу на РС и донесете јој благостање.

Name

куку нама са нама

17.10.2018 20:35

Да ли кога ово подсјећа на нешто...хаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.18.10.2018

18.10.2018 15:22

РЕ -Такви као ти и твоја браћа сте довели вашу браћу до просијачког штапа.Шта чекаш иди америма клемпо клемпави.

ОДГОВОРИТЕ