Incident: Kuba i Amerika u sukobu

Kubanske diplomate i demonstranti su lupanjem o stolove i negodovanjem remetili sastanak u UN koji su sazvale SAD da ukažu na političke zatvorenike na Kubi.

Svijet 17.10.2018 | 21:08
Incident: Kuba i Amerika u sukobu
Demonstranti su uzvikivali na španskom između ostalog "Kuba da, američka blokada Ne".

Bučni sastanak između zamjenice američkog ambasadora Keli Kari i visokih zvaničnika američke administracije u prostoriji Ekonomskog i socijalnog savjeta UN trajao je više od 45 minuta.

Kari je uz velike teškoće i brojne prekide i pozive obezbjeđenja održala uvodni govor. Kari je rekla novinarima ispred sale da kubanske diplomate treba da se stide svog ponašanja i da će pokrenuti to pitanje s odgovarajućim zvaničnicima u Ujedinjenim nacijama.

Kubanska ambasadorka pri UN Anajansi Rodriges Kameho rekla je da je sastanak "farsa" i "politička komedija" i "novo poglavlje u dugom spisku agresije protiv Kube".

Kada je najavljeno da će se održati ovaj sastanak o političkim zatvorenicima na Kubi, Kuba je to osudila i zatražila od generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da ga zabrani, što on nije učinio.

Sastanak pod pod nazivom "Zatvoreni zašto" imao je za cilj da se u UN pokrene kampanja o političkim zatvorenicima na Kubi, naveo je Stejt department u saopštenju najavljujući skup. Takođe je navedeno da su oko 130 političkih zatvorenika koje drži kubanska vlada jasan znak represivne prirode tog režima.

Izvor: Beta

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Neđo.17.10.2018

17.10.2018 21:23

Daliće kada doći propaloj evropi iz g....e u glavu da reknu,Amerima dosta mešanja u suverene države.Ameri su dosta napravili zla u svetu i sirotinje rasturanju i bombardovanju drugi država.

ODGOVORITE
Name

Re Nedji

17.10.2018 22:07

Crni Nedjo - takvi ko ti napraviste nedodjiju na Balkanu.Istrjebiste sve pametne Srbe sa tih prostora sa vasim lupetanjem i crvenim politiziranjem.Jado crni!

Name

Igor

18.10.2018 08:22

Pravi si Neđo . Mile , Zeljka ili ti , mrtva trka za Nobelovu nagradu. Da vam je nekako i Evropu da prekrojite po ugledu na RS i donesete joj blagostanje.

Name

kuku nama sa nama

17.10.2018 22:35

Da li koga ovo podsjeća na nešto...haha

ODGOVORITE
Name

Neđo.18.10.2018

18.10.2018 17:22

RE -Takvi kao ti i tvoja braća ste doveli vašu braću do prosijačkog štapa.Šta čekaš idi amerima klempo klempavi.

ODGOVORITE