Ципрас: Неће бити друге прилике

Грчки премијер Алексис Ципрас позвао је данас Македонију да испуни обавезе из Преспанског споразума зато што, како је нагласио, неће бити друге прилике.

Свијет 17.10.2018 | 20:18
Ципрас: Неће бити друге прилике
"Грчка неће прихватити интеграцију наше сусједне земље у било које међународне организације у којима смо ми чланица, у овом случају ЕУ и НАТО, са уставним именом Република Македонија", нагласио је Ципрас.

Он је, како наводи МИА, у четвороминутној изјави новинарима упутио неколико порука Македонији, али и Грчкој и члановима своје владе, пошто је шеф дипломатије Никос Коцијас поднио оставку.

"Желим да пошаљем поруку нашим сусједима који су ових дана фокусирани на својим процесима започињања уставних промена, промјене уставног имена као што предвиђа Преспански споразум", рекао је Ципрас.

Он је казао да "тешка срца" прихвата оставку Коцијаса и да ће у наредном периоду преузети вођење министарства спољних послова.

"Овај мој избор сигнализира моју одлучност да учиним све што је у мојој моћи да осигурам да се Преспански споразум успјешно доврши, што ће побољшати међународни положај земље", рекао је грчки премијер.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Гован Латиновић

17.10.2018 22:18

Што овај Ципрас не иде на свој Ципар. Што се мијеша у грчку политику?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

18.10.2018 16:34

Ципарас има толиķо проблема ü својој куци а поставља ред код других оооо бозе спаси нас од ових будаласа

ОДГОВОРИТЕ