Ђурић: Компромис гаранција мира

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић пренио је данас замјеници министра спољних послова Италије Емануели Дел Ре које је напоре Београд учинио да се пронађе компромисно и одрживо рјешење за питање јужне српске покрајине.  

Србија 17.10.2018 | 18:53
Ђурић: Компромис гаранција мира
Ђурић је навео да се трајни мир и стабилност у региону не могу успоставити једностраним одлукама које би потпуно занемаривале интересе једне од страна у дијалогу, те да је зато неопходно да се и у међународној заједници значајније уваже искрене и добре намјере које Београд има у дијалогу са Приштином.

Како је објаснио, предсједник Србије Александар Вучић и Влада Србије желе да се у интересу свих народа у региону пронађе рјешење којим би се избјегло продужавање замрзнутог конфликта у српско-албанским односима, јер, каже, само компромисно рјешење, колико год оно иновативно или неконвеционално било, може бити гаранција будућих складних односа на Западном Балкану. 

Ђурић је саговорници указао на бројне провокације Приштине и нападе на Србе и њихову имовину на Косову и Метохији у посљедњем периоду, констатујући да су они озбиљан ударац мировним напорима Београда и са друге стране манифестација неодговорности и кратковидости оних који такве инциденте толеришу или подстичу.

Директор Канцеларије нагласио је да Италија, као чланица квинте и држава која је политички и војно у значајној мјери присутна у српској јужној покрајини, може да пружи огроман допринос стварању климе за изналажење компромиса Београда и Приштине.

Извор: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Логика изреченог?

17.10.2018 17:27

Боже сачувај од изјаве, у бројним реченицама ништа није конкретно речено. Другим ријечима, не ухватити смисао изреченог, ни за главу ни за реп. Шта значи да Бг има искрене и добре намјере према Приштини, ваљда треба имати искрене намјере за заститу Срба на КиМ, да се Приштина упозори итд... О каквом компромису и толеранцији говори, јер да би се нешто постигло мора Србија бити јасна, гласна и експлицитна, а да би извукла минимум. Ово су "свеобухватна рјешења за толерантан компромис"...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.10.2018 22:06

Ниста се ми на Балкану не питамо.Ово провидне форе су ту за засљепљивање маса залуђених реалитy програмима и турбо фолк музиком.Свако ко је у стању сам да мисли види да је све од 90-их а и раније исценирано.

Name

Срђан Мазалица

17.10.2018 22:22

Не сери. Срчано се бори да који метар Косова остане српско, а ти ударио по човеку. Да ли има смисла? И каће Срби да сфате да је Ђурић будућнос Србије? Кад?

Name

за Логика изреченог

18.10.2018 03:41

Па што вас чуди и сам српски преговарач је генетска комбинација , па ће и сваки споразум који буде склопљен бити управо прозвод генетске комбинације два народа који живе на КиМ.