Дрим тим у српском стручном штабу!

Перуничићу помажу Неђа Јовановић и Љуба Обрадовић! Недељко Јовановић сматра да предстоји велики рад и играчима и стручном штабу, али и да ће се на овај начин постепено доћи до борбе за медаље.

Остали спортови 19.10.2018 | 19:30
Дрим тим у српском стручном штабу!
Селектор Ненад Перуничић уочи дуела са Белгијом и Швајцарском у квалификацијама за Европско првенство представио је нови стручни штаб националног тима и може се рећи да делује попут “ол стар” селекције.

Новом селектору у раду са најбољим српским рукометашима помагаће Недељко Јовановић, Љубомир Обрадовић и Љубомир Павловић. Окупљање је заказано за недељу, док Орлове у среду (18 сати) очекује дуел са Белгијом у Зрењанину, а четири дана касније (13.15) и сусрет са Швајцарском у Цугу.

"Нисам имао много дилема везане за људе којима верујем, који ће бити са мном као део стручног штаба. Они ће бити моји пуноправни сарадници, нећу рећи помоћници, то је можда тешка реч, помоћник се везује за неког ко делује из прикрајка. Желим сугестије, сарадњу и заједнички рад, све што имамо да изнесемо. Недељка Јовановића сам имао у глави и раније, знам да нема много година од када је постао тренер да нешто може да сугерише, и да је он једно велико светско име. Био је класа за себе", рекао је Перуничић на конференцији за новинаре у седишту РСС у Београду.

Нови селектор је говорио и о раду на развоју младих играча и о њиховом припремању за сениорску селекцију.

"Љуба Павловић је обележио своје време, можда је могао више да учини у каријери. Елоквентан је, факултетски образован, има ширину, познаје резличите системе. Желимо да укључимо у програм и младе категорије у наше дугорочне планове. Љубомир Обрадовић је има сјајну каријеру, ауторитет био и нама, генерацији у којој сам ја играо и сигурно је највеће рукометно име у Србији, један од ретких који би прихватио сваки савет, сугестије, а немам дилему да ћемо имати сјајну сарадњу", навео је Перуничић.

Он је истакао да има визију игре, а да ће се вођа издвојити сам на терену.

"Имам визију која не може да се оствари у овако кратком периоди. Онај ко прати Звезду, уз много скромнији квалитет, препознаје начин на који ја играм, са пуно "фајта", трчања, темпа. Не бих издвојио вођу, они ће се издвојити сами по себи, ауторитетом, квалитетом игара, зрелошћу, лидери се стварају на терену", сматра Перуничић.

Стратег Орлова је рекао да имају мало времена за припрему мечева, али да од репрезентативаца очекује да буду потпуно равноправан ривал.

Обрадовић, који је привремено водио Орлове у мечевима баража за Светско првенство против Португала, говорио је о изазовима које очекују "орлове" јер их очекују обавезе на два велика такмичења.

"Дошло је време да момци добију своју шансу, да се баве тренерски послом, смена генерација и у играчком и тренерском кадру. Не тражимо од њих немогуће. Веома је тешка ситуација у светском рукомету, мало је дана за рад, календар је преоптрећен. Две утакмице на страни морамо да победимо, имамо СП, група је незгодна. Имамо три категорије рукометаша које су се квалификовале, морамо успут да правимо репрезентативце, али и да не останемо без Европског првенства, то је најважније и да прођемо што боље на предстојећем Светском првенству", рекао је Обрадовић.

Недељко Јовановић сматра да предстоји велики рад и играчима и стручном штабу, али и да ће се на овај начин постепено доћи до борбе за медаље.

"Заједно можемо да допринесемо да се репрезентација добро прикаже, да идемо степеник по степеник и да се ускоро боримо за медаље. Не треба се оптерећивати лажним очекивањима, сви би то волели и желели, али је дошла до смене генерације. Чека нас велики рад и у сениорима, али из наше базе које треба прикључити у репрезентацију. То је један од акцената нашег рада, ми ћемо учинити да до тога дође на најбољи могући начин", сматра Јовановић.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар