Drim tim u srpskom stručnom štabu!

Peruničiću pomažu Neđa Jovanović i Ljuba Obradović! Nedeljko Jovanović smatra da predstoji veliki rad i igračima i stručnom štabu, ali i da će se na ovaj način postepeno doći do borbe za medalje.

Ostali sportovi 19.10.2018 | 19:30
Drim tim u srpskom stručnom štabu!
Selektor Nenad Peruničić uoči duela sa Belgijom i Švajcarskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo predstavio je novi stručni štab nacionalnog tima i može se reći da deluje poput “ol star” selekcije.

Novom selektoru u radu sa najboljim srpskim rukometašima pomagaće Nedeljko Jovanović, Ljubomir Obradović i Ljubomir Pavlović. Okupljanje je zakazano za nedelju, dok Orlove u sredu (18 sati) očekuje duel sa Belgijom u Zrenjaninu, a četiri dana kasnije (13.15) i susret sa Švajcarskom u Cugu.

"Nisam imao mnogo dilema vezane za ljude kojima verujem, koji će biti sa mnom kao deo stručnog štaba. Oni će biti moji punopravni saradnici, neću reći pomoćnici, to je možda teška reč, pomoćnik se vezuje za nekog ko deluje iz prikrajka. Želim sugestije, saradnju i zajednički rad, sve što imamo da iznesemo. Nedeljka Jovanovića sam imao u glavi i ranije, znam da nema mnogo godina od kada je postao trener da nešto može da sugeriše, i da je on jedno veliko svetsko ime. Bio je klasa za sebe", rekao je Peruničić na konferenciji za novinare u sedištu RSS u Beogradu.

Novi selektor je govorio i o radu na razvoju mladih igrača i o njihovom pripremanju za seniorsku selekciju.

"Ljuba Pavlović je obeležio svoje vreme, možda je mogao više da učini u karijeri. Elokventan je, fakultetski obrazovan, ima širinu, poznaje rezličite sisteme. Želimo da uključimo u program i mlade kategorije u naše dugoročne planove. Ljubomir Obradović je ima sjajnu karijeru, autoritet bio i nama, generaciji u kojoj sam ja igrao i sigurno je najveće rukometno ime u Srbiji, jedan od retkih koji bi prihvatio svaki savet, sugestije, a nemam dilemu da ćemo imati sjajnu saradnju", naveo je Peruničić.

On je istakao da ima viziju igre, a da će se vođa izdvojiti sam na terenu.

"Imam viziju koja ne može da se ostvari u ovako kratkom periodi. Onaj ko prati Zvezdu, uz mnogo skromniji kvalitet, prepoznaje način na koji ja igram, sa puno "fajta", trčanja, tempa. Ne bih izdvojio vođu, oni će se izdvojiti sami po sebi, autoritetom, kvalitetom igara, zrelošću, lideri se stvaraju na terenu", smatra Peruničić.

Strateg Orlova je rekao da imaju malo vremena za pripremu mečeva, ali da od reprezentativaca očekuje da budu potpuno ravnopravan rival.

Obradović, koji je privremeno vodio Orlove u mečevima baraža za Svetsko prvenstvo protiv Portugala, govorio je o izazovima koje očekuju "orlove" jer ih očekuju obaveze na dva velika takmičenja.

"Došlo je vreme da momci dobiju svoju šansu, da se bave trenerski poslom, smena generacija i u igračkom i trenerskom kadru. Ne tražimo od njih nemoguće. Veoma je teška situacija u svetskom rukometu, malo je dana za rad, kalendar je preoptrećen. Dve utakmice na strani moramo da pobedimo, imamo SP, grupa je nezgodna. Imamo tri kategorije rukometaša koje su se kvalifikovale, moramo usput da pravimo reprezentativce, ali i da ne ostanemo bez Evropskog prvenstva, to je najvažnije i da prođemo što bolje na predstojećem Svetskom prvenstvu", rekao je Obradović.

Nedeljko Jovanović smatra da predstoji veliki rad i igračima i stručnom štabu, ali i da će se na ovaj način postepeno doći do borbe za medalje.

"Zajedno možemo da doprinesemo da se reprezentacija dobro prikaže, da idemo stepenik po stepenik i da se uskoro borimo za medalje. Ne treba se opterećivati lažnim očekivanjima, svi bi to voleli i želeli, ali je došla do smene generacije. Čeka nas veliki rad i u seniorima, ali iz naše baze koje treba priključiti u reprezentaciju. To je jedan od akcenata našeg rada, mi ćemo učiniti da do toga dođe na najbolji mogući način", smatra Jovanović.

Izvor: mozzartsport

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar