50 Цент нуди милионе, Хабиб одлучио: Фергусон и пензија!

У Америци траје борба за наклоност руског борца, који је одредио циљ пре повлачења из ринга: Фергусон!

Остали спортови 19.10.2018 | 20:30
50 Цент нуди милионе, Хабиб одлучио: Фергусон и пензија!
Доајен хип-хоп музике, њујоршки "лоши дечко" 50 Цент, понудио је премију од два милиона долара руском борцу Хабибу Нурмагомедову да напусти УФЦ и настави каријеру у конкурентској Белатор асоцијацији (у којој поново влада један руски борац, неприкосновени Федор).

Репер чије је право име Куртис Џексон од недавно је укључен у промоцију Белатора, која је у организацији ММА борби одмах иза најутицајнијег, УФЦ-а.

Скандал који је настао после борбе између новог-старог шампиона у лакој категорији, Нурмагомедова, и пораженог изазивача Конора Мекгрегора, прилика је коју људи из Белатора не желе да пропусте па је тако ангажован један од најпопуларнијих црних музичара да путем друштвених мрежа изнесе Русу "масну" понуду.

Двојица Нурмагомедовових спаринг партнера и пријатеља улетела су у октагон после победе свог друга над ирским ветераном и задале му неколико удараца песницом у главу због чега су касније завршили у затвору, а први човек УФЦ верзије, Дејна Вајт, поручио је да се њих двојица неће борити на територији САД док је он на челу организације.

Хабиб је, иако је изазвао цео скандал нападом на Мекгрегоровог тренера који га је пре тога вређао, прошао "само" са одузимањем појаса и укидањем бонуса за борбу са "Озлоглашеним" у висини од тачно два милиона долара.

"Мислим да није у реду оно што УФЦ ради Хабибу, нису исто урадили и Мекгрегору", написао је 50 Цент на Тwиттеру.

"Платићу два милиона долара у кешу вечерас, ако одлучи да се бори за мене у Белатору", додао је и нагласио да позив важи и за његове суспендоване и ухапшене колеге, пре свега Зибару Тухугова, који је и сам перспективан борац.

Хабиб је одговорио брзо и кратко:

"Само ми пошаљи адресу".

Овај флерт на друштвеним мрежама није промакао Вајту, који је кроз историју и сам знао да шаље "непристојне" понуде највећим Белатор шампионима, међутим пред њега је Нурмагомедов увелико поставио ултиматум и тиче се лиценце која је укинута Тухугову.

"Ако останеш при томе да га отпустиш, немој да заборавиш да и мени пошаљеш поништен уговор, јер ћу га у супротном поцепати сам", поручио је 30-годишњи Рус аварског порекла првом човеку УФЦ организације након што му је одмах после борбе рекао да жели свој појас назад по цену да и сам заврши у затвору.

У међувремену, Хабибови менаџери већ су одбили Мекгрегорову понуду за реванш под још бољим финансијским условима за оба борца и истакли да њихов клијент жели Тонија Фергусона у октагону пре него што заврши професионалну каријеру. Уколико Нурмагомедов, ипак, остане доследан у условима које је ставио пред Вајта, питање је да ли ће доћи до борбе између актуелног и бившег шампиона и, ако је буде, да ли ће је УФЦ организовати.

"УФЦ је понудио Хабибу 15 милиона долара за реванш са Мегрегором, али желимо Фергусона", поручио је његов ујак, који није коментарисао гласине да се његов сестрић припрема и за медијски спектакл у виду борбе са боксером Флојдом Мејведером.

А, шта кажу у УФЦ-у? Ништа. Мирни су.

"Добри смо са Хабибом", рекао је Вајт у интервјуу за ТВ таблоид "ТМЗ Спортс".

"Он остаје код нас, све ћемо изгладити", додао је, спуштајући лопту на земљу, свестан колико је Хабиб важна појава у свету борилачких вештина, због чега УФЦ не би смео да дозволи његов одлазак код конкурената.

"Имам још много питања да поставим", причао је недавно Нурмагомедов медијима у Русији, где се сусрео и са председником Владимиром Путином.

Први човек Руске Федерације тада је поручио да "руски народ уме да прескочи ограду и узврати када га нападну".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар