Белгија не може да изгуби од Холандије!

Нека нова времена, нека нова лица, али једно је исто! Сјајан гол Мертенса, ново име у Холандији и реми у “дербију ниских земаља”.

Фудбал 16.10.2018 | 23:22
Белгија не може да изгуби од Холандије!
Времена су мењају, до пре неколико година је Холандија је била сила за Белгију у фудбалу, данас је обрнуто. Али када су у питању међусобни дуели ривала и комшија, једно је сигурно – Белгија неће изгубити од Холандије!

У још једном “дербију ниских земаља”, Белгија је наставила серију непобедивости против највећег ривала. Пријатељски дуел у Бриселу је завршен без победника – 1:1.

Додуше, Белгија је била фаворит, па се овакав исход и не сматра неким великим успехом. Али с обзиром на састав у којем су играли Белгијанци и велики успон форме Холанђана у последње време, није ни ово лоше. Наставили су серију која траје двадесет и кусур година. Последњи пут је Холандија савладала Белгију 1997. године. Од тада - шест ремија и две победе Белгије.

Ниједан од тимова вечерас није играо у најјачем саставу. Белгији су фалили Куртоа, Компани, Вертонген, Де Брујне, Фелаини, док су стандардни бекови ушли у другом полувремену. Код Холандије су изостали Ван Дајк, нова звезда Френки де Јонг, Вајналдум…

Почело је по иделаном сецанрију за Белгију. После дар-мара који је у холандској одрбани направио сјајни Еден Азар, лопта се одбила на волеј Дрису Мертенсу који ју је брзином светлости закуцао под пречку и распалио трибине.

Ипак, после водећег гола је Холандија поечла да прети и било је све опасније пред голом Мињолеа. Након неколико солидних шанси је стоигло заслужено изједначење у 27. минуту. Младо Генково крило АрноДањума Гроневелд је у првом мечу у стартних 11 за Холандију (дебитовао пре неколико дана против Немачке) постигао гол којим је крунисао сјајан контранапад.

И постао први Холанђанин после 40 и кусур година и Роба Ресенбрика који је затресао мрежу Белгије у тренутку док је члан белгијског клуба. Некада је добар део Белгијанаца играо у холандским клубовима, данас је дошло време да и холандски репрезентатвци играју у Белгији. Дањума је дефинитивно момак који представљу лепу будућност холандског фудбала уз остале клинце попут Де Лихта, Де Јонга, Ван де Бека, Данфриса и остале…  

И после Дањуминог гола је Холандија нападала и стварала шансе, али су и Белгијанци били опасни преко расположеног Азара. У другом полувремену су Белгијанци извели Лукакуа, Азара, Мертенса и смањили гас, а Холандија је била ближа победи после шанси које су имали Росарио и Аке, као и сумњиве ситуације када су Лале оштећене за недосуђен пенал.

БЕЛГИЈА – ХОЛАНДИЈА 1:1 (1:1)
/Мертенс 7 – Дањума 27/
Стадион: Краљ Бодуен у Бриселу. Гледалаца: 50.000. Судија: Андрес Куња (Уругвај)

БЕЛГИЈА: Мињоле - Алдервајрелд, Денајер, Бојата – Кастањ (од 73. Меније), Витсел, Тилеманс (од 83. Караско), Шадли – Мертенс (од 46. Прат), Е. Азар (од 46. Т. Азар) – Лукаку (од 46. Батшуаји)

ХОЛАНДИЈА: Силесен – Дамфрис (од 46. Хатебур), Де Лихт (од 46. Росарио), Де Фрај, Аке – Ван де Бек (од 61. ван Анхолт), Блинд, Стротман (од 73. Л. де Јонг) – Промс, Депај (од 73. Бергвајн), Дањума (од 61. Виљена)

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар