Анализа - ЕП до 21: Шта чека ''Орлиће'' на ЕП-у?

Ко је све прошао, ко се чека и да ли ће то бити најјачи У21 турнир у историји?! Шпанија, Италија, Енглеска, Француска, Немачка, Белгија, Хрватска. . .

Фудбал 16.10.2018 | 23:30
Анализа - ЕП до 21: Шта чека ''Орлиће'' на ЕП-у?
Бодом против Аустрије оверили смо визу за Европски шампионат у Италији. Вечерас, у мечу без икаквог такмичарског значаја, Горан Ђоровић је шансу указао момцима који су имали малу или никакву минутажу у досадашњем току квалификација и Орлићи су тачку на овај циклус ставили ремијем без голова против Јерменије. Већ смо рекли - нико им то неће узети за зло. 

Сада је време да причамо о ономе што чека наш најбољи млади тим наредне године на завршном турниру. О томе у ком ће се шеширу на жребу наш тим наћи - а то вас сигурно највише занима - рано је говорити. Заправо, прецизне информације имаћемо тек после одиграног баража, те када буде комплетирана листа свих 12 учесника. Оно о чему сада говоримо јесу тимови који су су осигурали пласман у Италију. 

Па када чујете ко је све ту, онда ће вам бити јасно да заиста и неће бити много важно у ком ће се шеширу наћи наши момци. 

Дакле, девет првака група је познато и то су:

ГРУПА 1: Хрватска
ГРУПА 2: Шпанија
ГРУПА 3: Данска
ГРУПА 4: Енглеска
ГРУПА 5: Немачка
ГРУПА 6: Белгија
ГРУПА 7: Србија
ГРУПА 8: Румунија
ГРУПА 9: Француска

Десети учесник завршног турнира је домаћин Италија, док ћемо преостала два добити кроз бараж. На табели другопласираних репрезентација Португал је последњи ускочио и ТОП4 захваљујући вечерашњем тријумфу над Босном и Херцеговином, а то значи да су Швеђани склизнули испод црте. Укратко, табела изгледа овако...

Пољска, Грчка, Аустрија и Португалија наћи ће се 19. октобра у жребу у Ниону. После двомеча, два пара даће нам 11. и 12. учесника Европског шампионата. Бараж утакмице заказане су за 12. и 20. новембар. 

Када листа учесника буде комплетирана 12 селекција биће жребом распоређено у три групе по четири тима. Из приложеног се може видети каква је конкуренција, тако да можемо да очекујемо можда чак и јачу групу него 2017, када смо се нашли са Шпанијом, Португалом и Македонијом. Шансе да се нађемо у првом шеширу минималне су, готово да и не постоје, а и у том случају из другог и трећег вребале би аждаје. Па када све то сабере, одузмемо и подвучемо црту, слободно бисмо могли да се запитамо да ли бисмо у Италији 2019. могли да имамо најјачи У21 турнир икада. Узимајући у обзир да је завршница тек пре две године проширена на 12 учесника, наравно... 

Рецимо, Румунија се директно пласирала и многима ће деловати као идеалан плен, али треба имати на уму да Румуни тако талентовану генерацију нису имали више од три деценије и да много очекују. 

Шампионат у Италији имаће и додатну важност, или боље рећи добар резултат у Италији имаће специјалну вредност. Јер, четири репрезентације које се нађу у полуфиналу избориће учешће на Олимпијским играма у Токију 2020. године. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар