ЕЛ: Стоп Вилбекину, силни Де Коло! Подвиг у Минхену!

Лучић спасао Баварце – Бајерн срушио ПАО за прву победу у ЕЛ.  Кошаркаши Бајерна успели су да забележе прву победу у Евролиги победивши Панатинаикос на домаћем терену резултатом 80:79.  Подвиг у Минхену: Лучићеве магичне руке пресудиле Панатинаикосу! Велико славље екипе Дејана Радоњића - 80:79.  Друга победа ЦСКА и други пораз Макабија у новој сезони Евролиге.  Фантастични Де Коло, Макаби још није та класа! Армејци на 2-0, Понос Израела на 0-2.

Кошарка 16.10.2018 | 23:15
ЕЛ: Стоп Вилбекину, силни Де Коло! Подвиг у Минхену!
Макаби је уложио максималан напор да пред својим навијачима прекине "црну" серију у дуелима са ЦСКА, али испоставило се да је само запретио стандардном учеснику Фајнал фора.

"Армејци" су при резултату 71:71 направили серију од 7:0 и у последњих пет минута рутински задржали стечену предност.

Мајкл Рол је тројком секунд пре краја само ублажио десети узастопни пораз Макабија од ЦСКА, односно шести заредом на домаћем терену - 86:89 (22:24, 24:26, 22:17, 18:22).

Прошлосезонски МВП Еврокупа Скоти Вилбекин, тада као плејмејкер Дарушафаке, заустављен је на 10 поена, пет асистенција и пет изгубљених лопти, уз само једну тројку из пет покушаја, а у гостујућем тиму блистао је Нандо Де Коло.

Француз је нанизао 27 поена, пет асистенција и четири украдене лопте, истакавши тако кандидатуру за играча кола.

Двоцифрен учинак код ЦСКА имала су и четворица Американаца: Хајнс 14, Хигинс 13, Клајбурн 11 и Хантер 10.

ЦСКА ће у четвртак у Москви имати "зицер" за 3-0 у сусрету са Дарушафаком, док Макаби (0-2) иде у Подгорицу, на меч са екипом Будућности, која такође нема ниједну победу.

Макаби и после другог кола нема победу у Евролиги, ЦСКА има стопостотан учинак. Захављујући фантастичној партији Нанда де Колоа, Армејци су у Тел Авиву сломили отпор Макабија, салвили 89:86 и показали му да ни ове сезоне није тим за врх.

Добро се држао Макаби у већем делу меча, није дозвољавао ЦСКА да се одлепи, али су ипак Армејци скоро стално имали предност и на крају су преломили. Тандем Де Коло – Клајбурн је на крају направио разлику…

Руси су водили од почетка меча, Макаби је успевао у неколико наврата да преокрене. ЦСКА је додао гас у другој четвртини, водио и са осам поена разлике, али је домаћи тим опет успео да приђе на минус један у финишу полувремена.

Серијом поена Анђела Калојара је Макаби успео да преокрене у трећем кварталу, да поведе са четири разлике и да уђу у последњу четвртину са вођством. Али када је било најпотребније, ЦСКА је стегао одбрану, Де Коло и Клајбурн су погађали и Армејци су исцедили победу у Тел Авиву.

Нандо Де Коло је са 27 поена (7/10 за два, 4/6 за три поена) био нерешива енигма за Макаби. Додао је и пет асистенција, имао четири украдене лопте… Све то за 33 минута на паркету и коначан индекс 32. Хајнс је додао 14, Хигинс 13, а Клајбурн 11 поена. Код домаћих је најефикаснији био Калојаро са 21 поеном и само једним промашејем из игре од осам упућених шутева. Рол и Блек су додали по 15. Кејн је имао 14, а Вилбекин 10 поена. Међутим, заједно су њих двојица тројке шутирали 3/13.

Лучић спасао Баварце – Бајерн срушио ПАО за прву победу у ЕЛ. Кошаркаши Бајерна успели су да забележе прву победу у Евролиги победивши Панатинаикос на домаћем терену резултатом 80:79.

Бајерн је, после дебакла на домаћем терену против Ефеса, успео да победи скупоцену Грчку екипу и забележи веома важан тријумф.

Тим Дејана Радоњића је стекао предност крајем треће деонице и чувао је до краја меча и, уз мању драму, приведе дуел крају.

ПАО је водио током већине првог полувремена, када је број поена био већи, али када се он у другом делу игре смањио Бајерн је преузео иницијативу и победио. 

Грци су током последњег минута утакмице константно губили са три разлике, па су фауловима покушавали да дођу до евентуалног продужетка. На три секунде до краја Девин Букер је промашио оба бацања и Панатинаикос је имао шансу да дође до победе, али је Владимир Лучић успео да украде лопту и обезбеди тријумф својој екипи. 

Најефикаснији код Бавараца био је Нихад Ђедовић са 19 поена. 12 је додао Данило Бартел, а поен мање је имао Девин Букер. 

Што се српских кошаркаша тиче Владимир Лучић је имао 11 поена и пет скокова, Стефан Јовић четири поена и пет асистенција, док је Немања Дангубић остао без учинка за три минута на паркету. 

Код гостију истакао се Кит Ленгфорд са 18 поена, десет је имао Констатинос Митоглу, док нико више није био двоцифрен. 

Тим из Минхена у наредној рунди гостује Барселони, док грчки представник дочекује Гран Канарију. Оба меча на програму су 18. октобра. 

ЦСКА из Москве је, уз доста муке, некако успео да изађе на крај са Макабијем и у Тел Авиву слави резултатом 89:86. 

Московљани су губили на крају трећег квартала, али су добром игром у завршници успели да одоле нападима реновинарог Макабија и забележе свој други тријумф. 

У тиму Димитриса Итудиса бољи од осталих је био Нандо Де Коло са 27 поена и индексом 32. Кајл Хајнс је прибележио 14 поена, један мање имао је Кори Хигинс, а дабл-дабл од 11 поена и десет скокова Вил Клајбурн. 

Придошлица из Банвита у домаћем саставу Анђело Калојаро истакао се са 21 поеном (7/8 из игре), а по 15 поена имали су Мајкл Рол и бивши НБА ас Тарик Блек. Скоти Вилбекин је меч завршио са "само" десет поена. 

Макаби у четвртак гостује Будућности, док ЦСКА истог дана дочекује Дарушафаку.

Пораз од Ефеса је избрисан и заборављен! Бајерн је показао да није залутао у Евролигу. Екипа Дејана Радоњића савладала је шестоструког првака Европе Панатинаикос у Ауди Дому и стигла до премијерног тријумфа у елитном такмичењу, а кључну улогу у финишу утакмице имао је српски репрезентативац Владимир Лучић, који је прво погодио важне поене при резултату 78:77, а онда је пресекао лопту последњем нападу грчког великана и спречио Девина Букера да постане трагичар утакмице због два промашена слободна бацања пет секунди пре краја меча - 80:79 (20:20, 20:21, 16:17, 24:21).

Немачки тим је одиграо далеко боље и пожртвованије у последњих неколико минута и то му се вратило на прави начин. Играч утакмице био је одлични Нихад Ђедовић, који је постигао 19 поена, али не само то, преузимао је одговорност у критичним тренуцима, а по потреби је и преносио лопту у поље противника. Ипак, у оним одлучујућим моментима заблистао је Лучић.

Панатинаикосу је током читаве утакмце недостајао појединац који би постигао кључне поене и повео екипу ка победи, тек при крају ту улогу је преузео Кит Ленгфорд, али су остали важни играчи овог тима практично преспавали утакмицу.

Стефан Јовић је одиграо 25 минута и забележио по четири поена и скока, уз пет асистенција. Немања Дангубић се није уписао у стрелце за нешто више од три одиграна минута.

Минхен слави Лучића! Репрезентативац Србије са два сјајна потеза у последњих 10 секунди дао одлучујући допринос победи Бајерна над Панатинаикосом.

Екипа Бајерна забележила је прву победу у новом формату Евролиге од 16 тимова и прву под вођством тренера Дејана Радоњића.

Фаворит Панатинаикос пао је пред 5.000 људи у "Ауди дому", након чега ће оба тима бити у средини табеле са скором 1-1.

Бајерн - Панатинаикос 80:79 (20:20, 20:21, 16:17, 24:21)!

Првак Немачке је у последњих минут и по ушао са шест поена предности (76:70), али је ветеран Кит Ленгфорд упорно тражио начин да врати "зелене" у живот.

Кошем и додатним слободним бацањем 30 секунди пре краја смањио је на само 78:77, а своју грешку - несмотрен фаул - исправио је на другој страни Владимир Лучић, када је на асистенцију Стефана Јовића постигао најважније поене на утакмици.

Ленгфорд је шест секунди пре краја опет прецизно извео два "пенала" (80:79), док је Девин Букер након брзог прекршаја умало "просуо" цео труд своје екипе. Американац је промашио оба бацања и Панатинаикосу је остало пет секунди да проба да постигне победоносни кош.

Ипак, ту идеју је у корену сасекао Лучић, који је пресекао додавање некадашњег саиграча из Партизана Џејмса Гиста! Српски репрезентативац асистирао је Букеру под кошем, закуцавање није признато јер је време већ истекло, али и без тога је резултат одговарао Радоњићевој екипи!

Био је то много чвршћи и бољи Бајерн него у дуелу са Ефесом прошле недеље, који ће покушати да у истом ритму настави и кроз 48 сати, на гостовању Барселони. Биће то дуел бивших тренера Црвене звезде, Радоњића и Светислава Пешића...

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар