''Орлиће'' бод и празне трибине испратили на ЕП!

"Орлићи" новом "нулом" ставили тачку на сјајне квалификације.  Млади фудбалери Србије окончали су квалификације за У21 Европско првенство ремијем без голова са Јерменијом.  "Орлићи" сачували "муницију" за ЕУРО, ко нас чека тамо? Селектор Горан Ђоровић поручује да ако желимо да будемо шампиони и не треба да мислимо о томе кога треба избећи на жребу.  Аустријанци у баражу.  Руси имали друго место у џепу све до 75. минута. . .

Фудбал 16.10.2018 | 20:10
''Орлиће'' бод и празне трибине испратили на ЕП!
"Орлићи" су доминирали на новосадском "Карађорђу", имали 16 шутава наспрам само четири покушаја ривала, али нису успели да затресу мрежу.

Тако су изабраници Горана Ђоровића квалификације окончали првим местом у Групи 7 са осам победа и два ремија из десет утакмица, односно 26 бодова и гол разликом 23:5.

На тај начин "Орлићи" су изборили пласман на У21 ЕУРО које ће се следеће године одржати у Италији и Сан Марину, 16-30. јуна.

Поново "нула" у Новом Саду!

Као и у петак против Аустрије, "орлићи" су без голова ремизирали и са Јерменијом (0:0) - у утакмици без такмичарског значаја -пошто се Србија раније квалификовала за Европско првенство 2019. у Италији и Сан Марину.

Горан Ђоровић је "измешао" тим и шансу дао играчима који су ређе играли, а упркос бројним шансама на поново лошем терену на "Карађорђу" - публика није видела голове.

У првом полувремену се истакао Игор Златановић који је у три ситуације угрозио Авагјана, али је јерменски голман излазио на крај с његовим ударцима, док су у финишу утакмице Лука Јовић и Иван Шапоњић пропустили по велику прилику.

Србија са 26 освојених бодова завршава такмичење с четири више од другопласиране Аустрије која ће своју шансу за учешће покушати да оствари кроз бараж.

"Нема избегавања, то је скуп најбољих селекција. Ако хоћемо да будемо шампиони - не можемо да мислимо на то", казао је селектор Горан Ђоровић за ТВ Арена Спорт после меча уз честитке својим играчима на пласману.

Нико неће замерити изабраницима Горана Ђоровића што квалификације за Европски шампионат у Италији догодине нису завршили у великом стилу. Након последњих 90 минута у овом циклусу, на очајном терену стадиона Карађорђе у Новом Саду (још једном уз бедну посету; а ко је заслужио подршку ако ови момци нису?!), Орлићи су поделили бодове са Јерменијом. Као и против Аустрије пре три дана, када је бодом оверен пласман на завршни турнир, наша млада селекција одиграла је без голова. 

Више је субјективних и објективних разлога за нешто лошију партију против слабашних Јермена, који ових 0:0 сасвим сигурно могу да сматрају за највећи успех у овим квалификацијама. Терен је свакако један од њих, пошто је више личио на ораницу, илити на оно што је остало од траве на Косову пољу пошто су је претходно прегазили и Муратови и Лазареви коњаници. Технички дотеране екипе, а наша свакако спада у такве, јако тешко у датим условима могу да да наметну свој стил. Борбени Јермени додатно су "изриљали" подлогу Карађорђа и мало је ту било услова за било какав, а камо ли допадљив, ефикасан фудбал. 

Стоји и емотивна испражњеност после Аустрије и обезбеђеног првог места, али и чињеница да је Горан Ђоровић готово у потпуности променио тим у односу на онај кључни окршај. Дакле, сви осим десног бекаМилана Гајића добили су "вољно". Шансу су тако од првог минута имали голман Росић, Ћаласан, Стевановић, Терзић, Ђорђевић, Месаровић, Златановић... Јасно вам је, већина момака из домаћег шампионата. 

И у таквим условима Србија је доминирала, имала далеко више лопту у поседу и више покушавала, али гости су успели да се одбране. У последњих десет минута тотоална офанзива Орлића. Чак је ушао и наш најбољи стрелац Лука Јовић, заиграли смо са четири нападача, међутим - ништа. 

Најбољу прилуку у тим последњим тренуцима имао је Зарија Ламбулић из новосадског Пролетера, момак који је ушао у наставку. После лепог центаршута из слободњака Ламбулић је хтео главом, лопта га погодила у раме и отишла преко гола...   

У утамици која је одлучивала ко ће бити други у нашој групи и тако проћи у бараж, Аустрија је тукла Русију са 3:2. Два гола Чалова била су премало за Зборнају. Велики тријумф Аустријанцима донели су Адријан Грбић, Ханес Волф и Арнел Јакуповић. Одлучио је тај гол Јакуповића у 75. минуту.

СРБИЈА - ЈЕРМЕНИЈА 0:0

Нови Сад. 
Стадион: Карађорђе.
Судија: Еспен Ескас (Норвешка)

СРБИЈА: Росић - Гајић, Стевановић (од 46. Ламбулић), Ћаласан, Терзић - Ђорђевић, Месаровић, Илић - Аџић, Златановић (од 83. С. Јовановић) и Шапоњић (од 67. Јовић).

ЈЕРМЕНИЈА: Авагјан - Тертерјан, Назарјан, Карташјан, Р. Хакобјан (од 81. Мелкоњан) - Хајрапетјан, Маргарјан, Х. Хакобјан (од 63. Надирјан) - Погосјан (од 73. Саргсјан), Араклејан и Агјекјан.

Жреб се одржава 23. новембра у Болоњи и највероватније је да ће Србија бити у трећем шеширу, али то зависи и од екипа које ће се квалификовати кроз.

За сада су се на Европско првенство за младе играче, које се наредне године одржава у Италији и Сан Марину, директно пласирали и Шпанија, Хрватска, Данска, Енглеска, Немачка, Француска и домаћин Италија, док ће касније вечерас још две селекције директно потврдити свој пласман.

Учешће на ЕП ће кроз бараж остварити и још четири репрезентације.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар