''Orliće'' bod i prazne tribine ispratili na EP!

"Orlići" novom "nulom" stavili tačku na sjajne kvalifikacije.  Mladi fudbaleri Srbije okončali su kvalifikacije za U21 Evropsko prvenstvo remijem bez golova sa Jermenijom.  "Orlići" sačuvali "municiju" za EURO, ko nas čeka tamo? Selektor Goran Đorović poručuje da ako želimo da budemo šampioni i ne treba da mislimo o tome koga treba izbeći na žrebu.  Austrijanci u baražu.  Rusi imali drugo mesto u džepu sve do 75. minuta. . .

Fudbal 16.10.2018 | 20:10
''Orliće'' bod i prazne tribine ispratili na EP!
"Orlići" su dominirali na novosadskom "Karađorđu", imali 16 šutava naspram samo četiri pokušaja rivala, ali nisu uspeli da zatresu mrežu.

Tako su izabranici Gorana Đorovića kvalifikacije okončali prvim mestom u Grupi 7 sa osam pobeda i dva remija iz deset utakmica, odnosno 26 bodova i gol razlikom 23:5.

Na taj način "Orlići" su izborili plasman na U21 EURO koje će se sledeće godine održati u Italiji i San Marinu, 16-30. juna.

Ponovo "nula" u Novom Sadu!

Kao i u petak protiv Austrije, "orlići" su bez golova remizirali i sa Jermenijom (0:0) - u utakmici bez takmičarskog značaja -pošto se Srbija ranije kvalifikovala za Evropsko prvenstvo 2019. u Italiji i San Marinu.

Goran Đorović je "izmešao" tim i šansu dao igračima koji su ređe igrali, a uprkos brojnim šansama na ponovo lošem terenu na "Karađorđu" - publika nije videla golove.

U prvom poluvremenu se istakao Igor Zlatanović koji je u tri situacije ugrozio Avagjana, ali je jermenski golman izlazio na kraj s njegovim udarcima, dok su u finišu utakmice Luka Jović i Ivan Šaponjić propustili po veliku priliku.

Srbija sa 26 osvojenih bodova završava takmičenje s četiri više od drugoplasirane Austrije koja će svoju šansu za učešće pokušati da ostvari kroz baraž.

"Nema izbegavanja, to je skup najboljih selekcija. Ako hoćemo da budemo šampioni - ne možemo da mislimo na to", kazao je selektor Goran Đorović za TV Arena Sport posle meča uz čestitke svojim igračima na plasmanu.

Niko neće zameriti izabranicima Gorana Đorovića što kvalifikacije za Evropski šampionat u Italiji dogodine nisu završili u velikom stilu. Nakon poslednjih 90 minuta u ovom ciklusu, na očajnom terenu stadiona Karađorđe u Novom Sadu (još jednom uz bednu posetu; a ko je zaslužio podršku ako ovi momci nisu?!), Orlići su podelili bodove sa Jermenijom. Kao i protiv Austrije pre tri dana, kada je bodom overen plasman na završni turnir, naša mlada selekcija odigrala je bez golova. 

Više je subjektivnih i objektivnih razloga za nešto lošiju partiju protiv slabašnih Jermena, koji ovih 0:0 sasvim sigurno mogu da smatraju za najveći uspeh u ovim kvalifikacijama. Teren je svakako jedan od njih, pošto je više ličio na oranicu, iliti na ono što je ostalo od trave na Kosovu polju pošto su je prethodno pregazili i Muratovi i Lazarevi konjanici. Tehnički doterane ekipe, a naša svakako spada u takve, jako teško u datim uslovima mogu da da nametnu svoj stil. Borbeni Jermeni dodatno su "izriljali" podlogu Karađorđa i malo je tu bilo uslova za bilo kakav, a kamo li dopadljiv, efikasan fudbal. 

Stoji i emotivna ispražnjenost posle Austrije i obezbeđenog prvog mesta, ali i činjenica da je Goran Đorović gotovo u potpunosti promenio tim u odnosu na onaj ključni okršaj. Dakle, svi osim desnog bekaMilana Gajića dobili su "voljno". Šansu su tako od prvog minuta imali golman Rosić, Ćalasan, Stevanović, Terzić, Đorđević, Mesarović, Zlatanović... Jasno vam je, većina momaka iz domaćeg šampionata. 

I u takvim uslovima Srbija je dominirala, imala daleko više loptu u posedu i više pokušavala, ali gosti su uspeli da se odbrane. U poslednjih deset minuta totoalna ofanziva Orlića. Čak je ušao i naš najbolji strelac Luka Jović, zaigrali smo sa četiri napadača, međutim - ništa. 

Najbolju priluku u tim poslednjim trenucima imao je Zarija Lambulić iz novosadskog Proletera, momak koji je ušao u nastavku. Posle lepog centaršuta iz slobodnjaka Lambulić je hteo glavom, lopta ga pogodila u rame i otišla preko gola...   

U utamici koja je odlučivala ko će biti drugi u našoj grupi i tako proći u baraž, Austrija je tukla Rusiju sa 3:2. Dva gola Čalova bila su premalo za Zbornaju. Veliki trijumf Austrijancima doneli su Adrijan Grbić, Hanes Volf i Arnel Jakupović. Odlučio je taj gol Jakupovića u 75. minutu.

SRBIJA - JERMENIJA 0:0

Novi Sad. 
Stadion: Karađorđe.
Sudija: Espen Eskas (Norveška)

SRBIJA: Rosić - Gajić, Stevanović (od 46. Lambulić), Ćalasan, Terzić - Đorđević, Mesarović, Ilić - Adžić, Zlatanović (od 83. S. Jovanović) i Šaponjić (od 67. Jović).

JERMENIJA: Avagjan - Terterjan, Nazarjan, Kartašjan, R. Hakobjan (od 81. Melkonjan) - Hajrapetjan, Margarjan, H. Hakobjan (od 63. Nadirjan) - Pogosjan (od 73. Sargsjan), Araklejan i Agjekjan.

Žreb se održava 23. novembra u Bolonji i najverovatnije je da će Srbija biti u trećem šeširu, ali to zavisi i od ekipa koje će se kvalifikovati kroz.

Za sada su se na Evropsko prvenstvo za mlade igrače, koje se naredne godine održava u Italiji i San Marinu, direktno plasirali i Španija, Hrvatska, Danska, Engleska, Nemačka, Francuska i domaćin Italija, dok će kasnije večeras još dve selekcije direktno potvrditi svoj plasman.

Učešće na EP će kroz baraž ostvariti i još četiri reprezentacije.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar