ЕП: Кадети БиХ ипак без елите!

Поразом у Добоју код Какња од Украјине резултатом 2:3, кадети Босне и Херцеговине (У-16) окончали су наступ у првом степену квалификацијама за Европско првенство 2019. године.

Фудбал 17.10.2018 | 09:00
ЕП: Кадети БиХ ипак без елите!
"Змајићи" су освојили треће мјесто Групе 2 са четири бода из три утакмице и нису успјели да се пласираја у елитни круг.

Због овог пораза бх. тим се не може надати да ће, након што буду завршене квалификације у преосталих 12 група, бити ни међу четири најбоље трећепласиране селекције које ће такође наредне године добити могућност да наступе у елитном кругу квалификација.

БиХ ће, наиме, имати само један бод, с обзиром на то да им се бришу три бода за побједу против Гибралтара који је био посљедњепласирани у групи.

Стријелци за Украјину, која је са седам бодова завршила као прва, били су Хеорхи Судаков у 13. минуту из пенала те Ерик Шуранов у 29. и 68. минуту, док су за БиХ голове постигли Ајдин Јусуповић у 45. те Фарук Дураковић у 74. минуту из пенала.

Исланд је у исто вријеме у Зеници с 8:0 поразио Гибралтар те изборио директан пласман у елитни круг квалификација. Бх. кадети су истим резултатом и против истог противника остварили једину побједу на овом турниру. Гибралтар је посљедњи без бодова.

Тим Зорана Ербеза је и ову утакмицу завршио с играчем мање, јер је Белмин Бобарић у 89. минуту зарадио други жути картон те аутоматски и искључујући - црвени.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар