Муриња брине Матић, али има и своје муке!

Постоји велика шанса да српски фудбалер неће бити спреман за дерби против Челсија предстојећег викенда.  ФА Енглеске покренуо тужбу против Муриња због "курвини синови"! ФА Енглеске је покренуо поступак против менаџера Манчестер јунајтеда Жозеа Муриња због псовки упућених у камеру после победе над Њукаслом.

Фудбал 18.10.2018 | 21:00
Муриња брине Матић, али има и своје муке!
Немања Матић није учествовао у "октобарској акцији" репрезентације Србије због повреде, али се у том периоду није у потпуности опоравио.

Српски репрезентативац и даље има проблема с леђима и како преноси "Скај Спортс" - неизвесно је да ће се наћи у саставу Манчестер јунајтеда за дерби Премијер лиге предстојећег викенда против Челсија, који је за Муриња из много разлога посебан.

Матић добија третмане због ове повреде у тренинг центру "Карингтон", а са њим и Лук Шо који због повреде није играо за Енглеску у Лиги нација.

Док Муриња брину повреде његових фудбалера - има и сопствених проблема.

Фудбалска асоцијација Енглеске (ФА) отворила је дисциплински поступак против њега због "псовки на португалском" које је казао у ТВ камеру након утакмице против Њукасла, коју је његов тим добио после преокрета (3:2).

Наводно, он је промрмљао "одје**те ку**ини синови" на свом матерњем језику, а ФА је за овај случај ангажовала и читача с усана.

Клуб са "Олд Трафорда" је у драматичном мечу осмог кола Премијер лиге у последњих 20 минута постигао три гола и са 0:2 стигао до победе од 3:2.

По завретку сусрета, Мурињо је приликом изласка са терена упутио псовку на португалском "фодас филхос де пута", што значи "одј***** курвини синови", мада се не зна тачно коме је упитио погрдне речи.

Претпостављало се да је то било на адресу новинара који су данима пре тога писали о његовој могућој смени и одласку са клупе клуба са "Олд Трафорда".

"Утврђено је да су речи које је употребио на крају утакмице, а све се могло видети уживо у преносу, биле увредљиве и недоличне. Жозе Мурињо има рок до 18 часова 19. октобра да одговори на оптужбу", стоји у саопштењу ФА Енглеске.

Португалац је честа "муштерија" Савеза из Лондона. Готово да није било сезоне, било на клупи Челсија, било Манчестер јунајтеда, да није зарадио по неколико казни, од новчаних до оних које се тичу забране присуства утакмицама.

У случају да се докаже да је крив, Мурињо би поново могао да добије забрану вођења тима, што би могло да значи да не би био у прилици да води Јунајтед на гостовању Челсију на "Стамфорд бриџу" наредног викенда.

Мурињо има рок до петка да се изјасни о овом случају, а видећемо да ли ће га Енглези поред новчане казне - "склонити" и са меча против свог некадашњег клуба Челсија (субота, 13.30) на "Стамфорд бриџу".

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар