Murinja brine Matić, ali ima i svoje muke!

Postoji velika šansa da srpski fudbaler neće biti spreman za derbi protiv Čelsija predstojećeg vikenda.  FA Engleske pokrenuo tužbu protiv Murinja zbog "kurvini sinovi"! FA Engleske je pokrenuo postupak protiv menadžera Mančester junajteda Žozea Murinja zbog psovki upućenih u kameru posle pobede nad Njukaslom.

Fudbal 18.10.2018 | 21:00
Murinja brine Matić, ali ima i svoje muke!
Nemanja Matić nije učestvovao u "oktobarskoj akciji" reprezentacije Srbije zbog povrede, ali se u tom periodu nije u potpunosti oporavio.

Srpski reprezentativac i dalje ima problema s leđima i kako prenosi "Skaj Sports" - neizvesno je da će se naći u sastavu Mančester junajteda za derbi Premijer lige predstojećeg vikenda protiv Čelsija, koji je za Murinja iz mnogo razloga poseban.

Matić dobija tretmane zbog ove povrede u trening centru "Karington", a sa njim i Luk Šo koji zbog povrede nije igrao za Englesku u Ligi nacija.

Dok Murinja brinu povrede njegovih fudbalera - ima i sopstvenih problema.

Fudbalska asocijacija Engleske (FA) otvorila je disciplinski postupak protiv njega zbog "psovki na portugalskom" koje je kazao u TV kameru nakon utakmice protiv Njukasla, koju je njegov tim dobio posle preokreta (3:2).

Navodno, on je promrmljao "odje**te ku**ini sinovi" na svom maternjem jeziku, a FA je za ovaj slučaj angažovala i čitača s usana.

Klub sa "Old Traforda" je u dramatičnom meču osmog kola Premijer lige u poslednjih 20 minuta postigao tri gola i sa 0:2 stigao do pobede od 3:2.

Po zavretku susreta, Murinjo je prilikom izlaska sa terena uputio psovku na portugalskom "fodas filhos de puta", što znači "odj***** kurvini sinovi", mada se ne zna tačno kome je upitio pogrdne reči.

Pretpostavljalo se da je to bilo na adresu novinara koji su danima pre toga pisali o njegovoj mogućoj smeni i odlasku sa klupe kluba sa "Old Traforda".

"Utvrđeno je da su reči koje je upotrebio na kraju utakmice, a sve se moglo videti uživo u prenosu, bile uvredljive i nedolične. Žoze Murinjo ima rok do 18 časova 19. oktobra da odgovori na optužbu", stoji u saopštenju FA Engleske.

Portugalac je česta "mušterija" Saveza iz Londona. Gotovo da nije bilo sezone, bilo na klupi Čelsija, bilo Mančester junajteda, da nije zaradio po nekoliko kazni, od novčanih do onih koje se tiču zabrane prisustva utakmicama.

U slučaju da se dokaže da je kriv, Murinjo bi ponovo mogao da dobije zabranu vođenja tima, što bi moglo da znači da ne bi bio u prilici da vodi Junajted na gostovanju Čelsiju na "Stamford bridžu" narednog vikenda.

Murinjo ima rok do petka da se izjasni o ovom slučaju, a videćemo da li će ga Englezi pored novčane kazne - "skloniti" i sa meča protiv svog nekadašnjeg kluba Čelsija (subota, 13.30) na "Stamford bridžu".

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar