Бобан, Зуба, Зизу и ја!

Меси? Не, са њим не. . . !

Фудбал 18.10.2018 | 19:00
Бобан, Зуба, Зизу и ја!
Последња два дана појављују се сегменти великог интервјуа који је Лука Модрић дао за Франс фудбал. Говорио је најбољи фудбалер света о свему помало. Јуче смо имали прилике да чујемо доста детаља о његовом детињству, данас је причао о Кристијану Роналду и како их је овај све изненадио, а ево сада још неколико занимљивих детаља из тог опширног интервјуа...

Ратну тематику деведестих страни новинари никада не прескачу када разговарају са хрватским интернационалцем.

"Да, био је рат и један од најбољих начина да побегнеш од свега тога био је фудбал. Мислим да сам одувек желео да будем професионални фудбалер, од рођења. То је моја прва љубав. Као дете сањао сам о великим успесима, а прва жеља била ми је да обучем дрес репрезентације".  

Зашто Хрватска а не неки велики европски клуб, гласило је питање...

"Зато што је моја земља тада тек постигла независност, а то је имало велико значање за све нас. Када је одржано СП у Француској имао сам 12 година. Моји идоли стигли су до трећег места и ја сам желео да једног дана учиним исто у том истом дресу". 

А шта се променило од тренутка када је као дечак јурцао за лоптом?

"Не много тога. И сада играм с истим задовољством као када сам био мали. Визија коју сам имао као дете држи ме и даље". 

Луку су питали и с која три играча је сањао да заигра...

"Прво са Звонимиром Бобаном, мојим идолом из националног тима. Онда са Зиданом. Имао сам среће да ме је тренирао и да смо заједно креирали неке од најлепших тренутака у исторји Реал Мадрида. Понекад би заиграо са нама на тренингу. Било је импресивни гледати га. Та његова елеганција... Волео бих да сам могао да играм са њим у тиму. И трећи је Роналдо. Бразилац". 

А Меси?

"Не, не, не... Ја играм против њега, не са њим. Он је један од најбољих на свету, али никада нећу бити с њим у екипи", кроз осмех ће Модрић. 

Однос са Кристијаном?

"Одличан! Провели смо шест дивних година у Мадриду. Отишао је, али контакт смо задржали, шаљемо један другом поруке понекад". 

Поред вас, којих би то пет играча још заслужило Златну лопту?

"По мени, Варан, Гризман, Мбапе, Кристијано и Меси". 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар