Boban, Zuba, Zizu i ja!

Mesi? Ne, sa njim ne. . . !

Fudbal 18.10.2018 | 19:00
Boban, Zuba, Zizu i ja!
Poslednja dva dana pojavljuju se segmenti velikog intervjua koji je Luka Modrić dao za Frans fudbal. Govorio je najbolji fudbaler sveta o svemu pomalo. Juče smo imali prilike da čujemo dosta detalja o njegovom detinjstvu, danas je pričao o Kristijanu Ronaldu i kako ih je ovaj sve iznenadio, a evo sada još nekoliko zanimljivih detalja iz tog opširnog intervjua...

Ratnu tematiku devedestih strani novinari nikada ne preskaču kada razgovaraju sa hrvatskim internacionalcem.

"Da, bio je rat i jedan od najboljih načina da pobegneš od svega toga bio je fudbal. Mislim da sam oduvek želeo da budem profesionalni fudbaler, od rođenja. To je moja prva ljubav. Kao dete sanjao sam o velikim uspesima, a prva želja bila mi je da obučem dres reprezentacije".  

Zašto Hrvatska a ne neki veliki evropski klub, glasilo je pitanje...

"Zato što je moja zemlja tada tek postigla nezavisnost, a to je imalo veliko značanje za sve nas. Kada je održano SP u Francuskoj imao sam 12 godina. Moji idoli stigli su do trećeg mesta i ja sam želeo da jednog dana učinim isto u tom istom dresu". 

A šta se promenilo od trenutka kada je kao dečak jurcao za loptom?

"Ne mnogo toga. I sada igram s istim zadovoljstvom kao kada sam bio mali. Vizija koju sam imao kao dete drži me i dalje". 

Luku su pitali i s koja tri igrača je sanjao da zaigra...

"Prvo sa Zvonimirom Bobanom, mojim idolom iz nacionalnog tima. Onda sa Zidanom. Imao sam sreće da me je trenirao i da smo zajedno kreirali neke od najlepših trenutaka u istorji Real Madrida. Ponekad bi zaigrao sa nama na treningu. Bilo je impresivni gledati ga. Ta njegova elegancija... Voleo bih da sam mogao da igram sa njim u timu. I treći je Ronaldo. Brazilac". 

A Mesi?

"Ne, ne, ne... Ja igram protiv njega, ne sa njim. On je jedan od najboljih na svetu, ali nikada neću biti s njim u ekipi", kroz osmeh će Modrić. 

Odnos sa Kristijanom?

"Odličan! Proveli smo šest divnih godina u Madridu. Otišao je, ali kontakt smo zadržali, šaljemo jedan drugom poruke ponekad". 

Pored vas, kojih bi to pet igrača još zaslužilo Zlatnu loptu?

"Po meni, Varan, Grizman, Mbape, Kristijano i Mesi". 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar