Шта се десило те 2006. и што Хоакин није завршио у Челсију?

„Могао је да се обогати, али никад није јурио новац“, каже отац легенде Бетиса.

Фудбал 18.10.2018 | 17:00
Шта се десило те 2006. и што Хоакин није завршио у Челсију?
Иако има 37 година понекад делује на терену као да је дупло млађи и да фудбал игра чисто забаве ради. Зато не чуди што је прошлог децембра продужио уговор са Бетисом до јуна 2020, кад ће имати 39 и вероватно завршити каријеру. На месту где га највише воле. И на месту које Хоакин Санчез обожава.

Толико да, кад је био у пуној снази, није желео да пређе у Челси, који је у то време (лето 2006) био страх и трепет у Енглеској и са Жозеом Мурињом млео све пред собом. Није желео, иако је добијао, чак и за данашње појмове, сјајне услове.

„Све је било утаначено. Бетису је требало да припадне 36.000.000 евра на име обештећења и додатних 3.000.000 кад се одигра пријатељска утакмица. Хоакин би добио уговор на пет сезона, вредан 6.000.000 евра годишње. Осим тога, као његов заступник бих зарадио 3.000.000 евра само за потпис, а менаџер Жорж Мендеш једнаку суму“, открио је Аурелио Санчез, отац крилног нападача, споменившу да га је његовог наследника у истом прелазном року желео и Реал Мадрид, али да је председник ЗеленихМануел Луиз де Лопера тражио од Флорентина Переза немогуће услове, на пример да заврши изградњу новог стадиона?!

Било како, Челси је био упорнији, међутим, до потписа никад није дошло, иако је Мурињо, између осталог и због учинка на мечевима Лиге шампиона залегао за Хоакина.

„Те вечери кад смо договарали посао био је у Мадриду. Звао сам га и рекао му да се укрца на први авион за Севиљу, како бисмо потписали уговор. Одговорио ми је да ће се вратити возом и да од посла нема ништа, јер му се допада живот у Севиљи и играње за Бетис. И да неће да потпише за Енглезе. Његова је била последња. Није вредело убеђивање председника Лопете, који ме је питао: „Шта се десило малом, јури га цела Европа?“ Узвратио сам: „Могао је да се обогати, али никад није јурио новац“, појаснио је Аурелио Санчез.

Од преласка у Челси није било ништа, међутим, лета 2006. Хоакин, ипак, променио средину и напунио касу Бетиса, пошто је за 25.000.000 евра отишао у Валенсију. Пут га је касније водио преко Малаге и Фјорентине натраг на стадион „Бенито Виљамарин“, где је у два мандата скупио 313 утакмица, дао 41 и наместио 24 гола, али још важније, заслужио поштовање навијача.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар