Šta se desilo te 2006. i što Hoakin nije završio u Čelsiju?

„Mogao je da se obogati, ali nikad nije jurio novac“, kaže otac legende Betisa.

Fudbal 18.10.2018 | 17:00
Šta se desilo te 2006. i što Hoakin nije završio u Čelsiju?
Iako ima 37 godina ponekad deluje na terenu kao da je duplo mlađi i da fudbal igra čisto zabave radi. Zato ne čudi što je prošlog decembra produžio ugovor sa Betisom do juna 2020, kad će imati 39 i verovatno završiti karijeru. Na mestu gde ga najviše vole. I na mestu koje Hoakin Sančez obožava.

Toliko da, kad je bio u punoj snazi, nije želeo da pređe u Čelsi, koji je u to vreme (leto 2006) bio strah i trepet u Engleskoj i sa Žozeom Murinjom mleo sve pred sobom. Nije želeo, iako je dobijao, čak i za današnje pojmove, sjajne uslove.

„Sve je bilo utanačeno. Betisu je trebalo da pripadne 36.000.000 evra na ime obeštećenja i dodatnih 3.000.000 kad se odigra prijateljska utakmica. Hoakin bi dobio ugovor na pet sezona, vredan 6.000.000 evra godišnje. Osim toga, kao njegov zastupnik bih zaradio 3.000.000 evra samo za potpis, a menadžer Žorž Mendeš jednaku sumu“, otkrio je Aurelio Sančez, otac krilnog napadača, spomenivšu da ga je njegovog naslednika u istom prelaznom roku želeo i Real Madrid, ali da je predsednik ZelenihManuel Luiz de Lopera tražio od Florentina Pereza nemoguće uslove, na primer da završi izgradnju novog stadiona?!

Bilo kako, Čelsi je bio uporniji, međutim, do potpisa nikad nije došlo, iako je Murinjo, između ostalog i zbog učinka na mečevima Lige šampiona zalegao za Hoakina.

„Te večeri kad smo dogovarali posao bio je u Madridu. Zvao sam ga i rekao mu da se ukrca na prvi avion za Sevilju, kako bismo potpisali ugovor. Odgovorio mi je da će se vratiti vozom i da od posla nema ništa, jer mu se dopada život u Sevilji i igranje za Betis. I da neće da potpiše za Engleze. Njegova je bila poslednja. Nije vredelo ubeđivanje predsednika Lopete, koji me je pitao: „Šta se desilo malom, juri ga cela Evropa?“ Uzvratio sam: „Mogao je da se obogati, ali nikad nije jurio novac“, pojasnio je Aurelio Sančez.

Od prelaska u Čelsi nije bilo ništa, međutim, leta 2006. Hoakin, ipak, promenio sredinu i napunio kasu Betisa, pošto je za 25.000.000 evra otišao u Valensiju. Put ga je kasnije vodio preko Malage i Fjorentine natrag na stadion „Benito Viljamarin“, gde je u dva mandata skupio 313 utakmica, dao 41 i namestio 24 gola, ali još važnije, zaslužio poštovanje navijača.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar