Свака вама част, ал’ не игра Џеко да би вас спасавао!

Три премијерлигашка клуба звала нападача Роме, њему се не враћа у Енглеску.

Фудбал 18.10.2018 | 15:00
Свака вама част, ал’ не игра Џеко да би вас спасавао!
Кад није могао у Челси, да се бори за трофеје и игра европска такмичења, зашто би у неки осредњи или клуб из доњег дома табеле? Макар била и Премијер лиге, по општим оценама најизједначења од свих на територији Европе. Тек, Едину Џеку се не враћа у Енглеску, иако га желе чак три екипе.

У питању су Саутемптон, Кардиф и Кристал Палас. Сви са очигледним проблемима у реализацији. Самим тим заинтереосвани да већ на зиму доведу класичног шпица и повећају шансе за опстанак, јер су тренутно угрожени. Занимљиво, поменути тимови спадају међу најнеефикасније у Премијер лиги, заједно са Хадерсфилдом, па очајнички траже нападача.

И сетили су се – Едина Џека. Само, репрезентативац Босне и Херцеговине је много крупнија риба него што га Саутемптон, Палас и Кардиф цене. Иако би лако могли да испрате његова годишња потраживања, с обзиром да у Роми зарађује 4.500.000 евра. Но, 32-годишњи центарфор је јасно ставио до знања да су му амбиције знатно веће. Уосталом, пре само пет месеци играо је полуфинале Лиге шампиона и представљало би сензацију да се такав један уметник у реализацији шанси ни из чега пресели врати на Острво, где је двапут био првак, али у дресу Манчестер Ситија.

„Вероватно је касно да се враћам у Премијер лигу. Мада, никад се не зна. Видећемо. Волим тамошњи фудбал, провео сам четири и по године у Енглеској и уживао, мада сам исто тако срећан и сад у Роми“, рекао је Џеко који је што на клупском, што на репрезентативном плану дао осам голова на 11 утакмица.

А осам голова нису ове сезоне дали ни Саутемптон (шест), Крисал Палас (пет) и Кардиф (четири).

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Нако

18.10.2018 13:47

Браво мајсторе

ОДГОВОРИТЕ