Svaka vama čast, al’ ne igra Džeko da bi vas spasavao!

Tri premijerligaška kluba zvala napadača Rome, njemu se ne vraća u Englesku.

Fudbal 18.10.2018 | 15:00
Svaka vama čast, al’ ne igra Džeko da bi vas spasavao!
Kad nije mogao u Čelsi, da se bori za trofeje i igra evropska takmičenja, zašto bi u neki osrednji ili klub iz donjeg doma tabele? Makar bila i Premijer lige, po opštim ocenama najizjednačenja od svih na teritoriji Evrope. Tek, Edinu Džeku se ne vraća u Englesku, iako ga žele čak tri ekipe.

U pitanju su Sautempton, Kardif i Kristal Palas. Svi sa očiglednim problemima u realizaciji. Samim tim zaintereosvani da već na zimu dovedu klasičnog špica i povećaju šanse za opstanak, jer su trenutno ugroženi. Zanimljivo, pomenuti timovi spadaju među najneefikasnije u Premijer ligi, zajedno sa Hadersfildom, pa očajnički traže napadača.

I setili su se – Edina Džeka. Samo, reprezentativac Bosne i Hercegovine je mnogo krupnija riba nego što ga Sautempton, Palas i Kardif cene. Iako bi lako mogli da isprate njegova godišnja potraživanja, s obzirom da u Romi zarađuje 4.500.000 evra. No, 32-godišnji centarfor je jasno stavio do znanja da su mu ambicije znatno veće. Uostalom, pre samo pet meseci igrao je polufinale Lige šampiona i predstavljalo bi senzaciju da se takav jedan umetnik u realizaciji šansi ni iz čega preseli vrati na Ostrvo, gde je dvaput bio prvak, ali u dresu Mančester Sitija.

„Verovatno je kasno da se vraćam u Premijer ligu. Mada, nikad se ne zna. Videćemo. Volim tamošnji fudbal, proveo sam četiri i po godine u Engleskoj i uživao, mada sam isto tako srećan i sad u Romi“, rekao je Džeko koji je što na klupskom, što na reprezentativnom planu dao osam golova na 11 utakmica.

A osam golova nisu ove sezone dali ni Sautempton (šest), Krisal Palas (pet) i Kardif (četiri).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nako

18.10.2018 13:47

Bravo majstore

ODGOVORITE