Симеоне хоће Сеска, али много зависи од Сарија!

Шта ће Фабрегас одлучити?

Фудбал 18.10.2018 | 13:00
Симеоне хоће Сеска, али много зависи од Сарија!
Сеск Фабрегас би врло лако могао да броји последње месеце на Острву и у опреми Челсија. Уговор му истиче на лето, а Челси се и даље води политиком да играчима старијим од 30 лета не нуди уговоре дуже од годину дана, што би могло да буде и пресудно у одлуци шпанског везисте да напусти Стамфорд Бриџ.

Ипак, Сеск не би требало да брине за своју будућност, иако улази у озбиљне играчке године. На њега је око бацио Дијего Симеоне, који га жели као главног креатора игре. Мада острвска штампа верује да трансфер неће бити реализован пре лета, када би Сеск отишао као слободан играч, Симеоне жели да искористи своје опције и с шпанским везистом већ у јануару договори услове сарадње. Фабрегас почетком следеће године има могућност да самостално преговара с другим клубовима, без Челсијеве дозволе.

Међутим, ствари би могле значајно да се промене уколико Маурицио Сари покаже жељу да Сеска задржи. После неких дискутабилних партија код Антонија Контеа, Шпанац је пронашао нови живот и ужива подСаријевом командом. Има смисла, пошто Фабрегасу и те како одговара игра кратких додавања и поседа коју форсира Сари. 

“Волео бих да је Сари дошао мало раније“, признао је Сеск недавно:

“Сада је мало касно да поново уздигнем каријеру. Али, много сам срећан код њега. Волео бих да останем у клубу. Верујем да имам још тога да покажем“.

Конкуренција у Челсију је, ипак, озбиљна. Сескову позицију покривају Канте, Ковачић (Челси нема опцију куповине), Жоржињо и Лофтус Чик, па и Баркли у неким варијантама, иако је он офанзивнији. Чак се помиње да би Тјемуе Бакајоко могао да се врати с позајмице из Милана, пошто Росонери нису задовољни његовим играма. Уколико Челси не буде покренуо причу око Ковачићеве куповине, или не крене по нова појачања у вези, можда је реалније да Сеск остане...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар