Simeone hoće Seska, ali mnogo zavisi od Sarija!

Šta će Fabregas odlučiti?

Fudbal 18.10.2018 | 13:00
Simeone hoće Seska, ali mnogo zavisi od Sarija!
Sesk Fabregas bi vrlo lako mogao da broji poslednje mesece na Ostrvu i u opremi Čelsija. Ugovor mu ističe na leto, a Čelsi se i dalje vodi politikom da igračima starijim od 30 leta ne nudi ugovore duže od godinu dana, što bi moglo da bude i presudno u odluci španskog veziste da napusti Stamford Bridž.

Ipak, Sesk ne bi trebalo da brine za svoju budućnost, iako ulazi u ozbiljne igračke godine. Na njega je oko bacio Dijego Simeone, koji ga želi kao glavnog kreatora igre. Mada ostrvska štampa veruje da transfer neće biti realizovan pre leta, kada bi Sesk otišao kao slobodan igrač, Simeone želi da iskoristi svoje opcije i s španskim vezistom već u januaru dogovori uslove saradnje. Fabregas početkom sledeće godine ima mogućnost da samostalno pregovara s drugim klubovima, bez Čelsijeve dozvole.

Međutim, stvari bi mogle značajno da se promene ukoliko Mauricio Sari pokaže želju da Seska zadrži. Posle nekih diskutabilnih partija kod Antonija Kontea, Španac je pronašao novi život i uživa podSarijevom komandom. Ima smisla, pošto Fabregasu i te kako odgovara igra kratkih dodavanja i poseda koju forsira Sari. 

“Voleo bih da je Sari došao malo ranije“, priznao je Sesk nedavno:

“Sada je malo kasno da ponovo uzdignem karijeru. Ali, mnogo sam srećan kod njega. Voleo bih da ostanem u klubu. Verujem da imam još toga da pokažem“.

Konkurencija u Čelsiju je, ipak, ozbiljna. Seskovu poziciju pokrivaju Kante, Kovačić (Čelsi nema opciju kupovine), Žoržinjo i Loftus Čik, pa i Barkli u nekim varijantama, iako je on ofanzivniji. Čak se pominje da bi Tjemue Bakajoko mogao da se vrati s pozajmice iz Milana, pošto Rosoneri nisu zadovoljni njegovim igrama. Ukoliko Čelsi ne bude pokrenuo priču oko Kovačićeve kupovine, ili ne krene po nova pojačanja u vezi, možda je realnije da Sesk ostane...

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar