НБА "загријавање": Прогноза Запада...

Нова НБА сезона почиње у ноћи између уторка и среде, дуелом главних фаворита Истока, Бостона и Филаделфије (2. 00), а потом се камере укључују у Оукленду, где ће Голден Стејт Вориорси добити шампионске прстенове за 2018. и одмерити снаге са Оклахомом.

Кошарка 16.10.2018 | 23:37
НБА "загријавање": Прогноза Запада...
На Западу има... свашта ново. Доласком Краља постао је још јачи и атрактивнији него што је био. И није ЛеБрон Џејмс дошао било где, стигао је у најчувенију франшизу, Лос Анђелес Лејкерсе. Биће гужве на Западу и прогнозирати ко ће све ући у плеј-оф, биће знатно теже него на Истоку.

Према вестима од пре неколико дана, вратио се и "блудни син". Џими Батлер је дошао на тренинг и изазвао прави хаос, прозивајући младе звезде, тренера и управу тима, вичући да без њега немају шансе да победе. Видећемо шта ће се даље дешавати са Вулвсима.

Никола Јокић улази у сезону са новим уговором, уз здравог Милсапа, покушаће да формирају офанзивну ноћну мору за противнике. Млади револвераши Денвера су спремни да испаљују златно грумење на кошеве ривала и не желе да ове године испусте плеј-оф на самом крају сезоне, као 2017. и 2018.

У њиховој дивизији први фаворит је Оклахома, која се ослободила тешког уговора и тешког Кармела Ентонија. Пол Џорџ. У њега су упрте све очи навијача, јер од Расела већ знају шта ће добити. Трчање до изнемоглости, експлозивна закуцавања, гомилу трипл-даблова и неке тотално нерезонске шутеве. Џорџ је ипак сталоженији и сада обезбеђен новим уговором. ПојачаниШредером и Ноелом, очекују свакако бољи резултат него прошле сезоне.

Јута се и даље узда у своју тимску игру, другу и још бољу сезону моћног Донована Мичела и стабилност коју им доноси диригент Рики Рубио. Покупили су младог Грејсона Алена, фантастичног шутера, који доноси нову димезију у игри и ширину за продоре Мичела и игру под кошем снажногФејворса. Руди Гобер је здрав и мотивисан да проба да покаже зашто себе сматра најбољим центром. Бар да нам наговести.

Портланд иде својим утабаним путем, ношен Демијаном Лилардом, као и сваке претходне сезоне. Меколум треба да покаже да претпрошла сезона није била случаност. Доста младих играча чека свој моменат и ту би требало тражити потенцијал Портланда за ову сезону.

Минесота као Минесота. Они и даље знају да би некуда кренули, али не знају тачно где желе да стигну. Тражили су много за Батлера, а на крају је могуће да ће добити само проблеме и одлазак Џимија као слободног агента следећег лета. За њих спас може да буде само експлозијаВигинса, који за сада није показао оно што се од њега очекивало и како је био оцењиван. Сада се Кавсима исплаћује "трејд" за Лава направљен 2014.

Дивизија шампиона лиге доживела је доста промена. И сами шампиони су се појачали, доласкомБугија Казинса. Неће бити спреман за почетак, али свакако ће то постати током сезоне. Сада Голден Стејт има чак пет Алл стар играча у најјачој постави. Први такав тим у историји лиге...

Лејкерси су тотално други тим. Не само што су младе звезде постале зрелије, него зато што јеКраљ Џејмс стигао у Калифорнију. Око себе је окупио искусне Стивенсона, Бизлија, Ронда и МекГија. Ако њима придружите Кузму, Инграма, Бола и Харта, добијате тотално другачију екипу од оне прошлогодишње. Лејкерси су виђени као учесници плеј-офа, први пут после ере Кобија Брајанта.

Клиперси су довели доброг рукија, Гилџус-Александера, али је ту Галинари, који и даље има своје роле када се бесомучно испуцава, а да и он сам зна да му није дан. Солидан тим, али далеко од квалитета и потенцијала за велика дела.

У Финикс је стигао први пик, ДеАндре Ејтон. По утакмицама у припремном делу, главни је кандидат за наслов рукија године. Букер се враћа из повреде шаке, а ту је и нови тренер, али старо лице у Финиксу. Игор Кокошков је изабран за првог тренера екипе и он би требало да донесе потпуно нову филозофију у игру Санса.

Кингси су почели да окупљају младе снаге, почевши пре годину дана са Фоксом и Богдановићем. Ове године је стигао и Бегли, у равни са Ејтоном што се тиче квалитета и спремности за НБА лигу. И са овим снагама, Кингси ће опет пропустити плеј-оф и чекати боље дане следеће сезоне.

На југу владају екипе из Тексаса. Владари су Рокетси, предвођени Харденом, владајућим МВП-јем лиге. Пол је за сада здрав и сви се надају да овог пута неће пропустити одлучујуће утакмице, као пролетос, када су могли да скину Вориорсе са трона. Придружио им се и Кармело Ентони, велики пријатељ Криса Пола. Ако је негде Ентони могао да се уклопи потпуно, то су тимови у којима играју Пол, Вејд или Џејмс. Одабрао је тим где је Пол. И он би уз остала појачања, могао да буде тас на ваги која ће уместо на страну Вориорса, превагнути на страну Рокетса.

У Даласу је ово последња сезона Дирка Новицког, а почетак Луке Дончића, који се у бековској линији прикључио такође суперталентованом Денису Смиту. Појачани су ДеАндре Џорданом, што им даје још блокада, поена из закуцавања, а Џордан је и значајно поправио шут са линије бацања.

Сан Антонио уместо Ленарда има ДеРозана, као и мотивисаног Геја, који жели да у тандему са старим другом ДеМаром, доведе значајно измењене Спурсе до плеј-офа. А ту је и вођа ове екипе, Грег Поповић, са увек сигурном опцијом у нападу Ламаркусом Олдриџом.

Пеликани ће морати доста да се потруде да понове прошлу сезону. Идућег лета Ентони Дејвиспостаје слободан агент и мала је вероватноћа да ће остати тамо. Ово је тим на прекретници, са дилемом да ли да развија неке нове играче или да и ове сезоне положи наде у Дејвиса, који ће вероватно отићи.

Мемфис је увек био онај тим где познајеш врло мали број играча, али су толико хомогени да сваке сезоне када имају здраве Конлија и Гасола стигну до плеј-офа и направе добар резултат. Немам веру да ће ова година бити таква, осим ако се и Парсонс у пуном сјају не придружи овом двојцу.

Велике су шансе да ће шампион и 2019. доћи за Запада. Да ли ће то бити најкомплетнији тим лиге и тим који има најдужу клупу, Хјустон Рокитси или ће владајући шампиони уз додатну помоћ Казинса оставити титулу у Оукленду, остаје да видимо. Ово ће свакако бити врло, врло занимљива сезона.

Лет’с плаy!

ПРОГНОЗА ПО ДИВИЗИЈАМА

Северозапад: Оклахома, Портланд, Јута, Денвер, Минесота.
Пацифик: Голден Стејт, Лос Анђелес Лејкерс, Лос Анђелес Клиперс, Финикс, Сакраменто.
Југозапад: Хјустон, Сан Антонио, Далас, Њу Орлеанс, Мемфис.

ЗАПАД

1. Хјустон
2. Голден Стејт
3. Оклахома
4. Портланд
5. Јута
6. Сан Антонио
7. Л. А. Лејкерс
8. Далас

-----------------------------

9. Денвер
10. Л. А. Клиперс
11. Њу Орлеанс
12. Финикс
13. Мемфис
14. Минесота
15. Сакраменто

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар