Бранислав Ивановић у 34. години иде у Барселону?!

Рекордер по броју утакмица за репрезентацију Србије Бранислав Ивановић могао би у јануару да напусти Зенит и обуче дрес Барселоне, преноси "Мундо Депортиво".  Бане Ивановић решење за Барсин проблем штопера! На зајам, док не дође Де Лихт.  На листи кандидата је још један Србин. . . !

Фудбал 16.10.2018 | 19:45
Бранислав Ивановић у 34. години иде у Барселону?!
Рекордер по броју наступа за репрезентацију Србије на мети је каталонског гиганта, који би могао да га доведе у јануару из Зенита, након што то није урадио две године раније.

Како се наводи, Каталонци искусног 34-годишњег дефанзивца, својевремено једног од најбољих на планети, виде као одличну опцију да замени повређене Самјуела Умтитија и Томаса Вермалена.

Сем дугогодишњег капитена Србије у игри су и двојица играча из Примере, Ђене Дакунам из Хетафеа и Унај Нуњез из Билбаа, али предност Ивановића је то што не би био скуп, због година, али и чињенице да му на лето истиче уговор са Зенитом.

Занимљиво, Каталонци су и пре две године желели Ивановића, у тренутку када је изгубио позицију стартера у Челсију, али је он тада изабрао повратак у Русију, где је после одласка из ОФК Београда играо за Локомотиву из Москве.

Ивановић је са Челсијем освојио 10 трофеја, укључујући три Премијер лиге, Лигу шампиона и Лигу Европе.

За Србију је одиграо 105 утакмица и постигао 13 голова.

Бранислав Ивановић у Барселони?

Звучи чудно, али не и нереално.

Српски фудбалер могао би већ у јануару да пређе из Зенита из Санкт Петербурга на Ноу Камп, јер је Барселона веома заинтересована за тај трансфер, преноси "Мундо Депортиво".

Шпански лист наводи да Барса искусног Ивановића види као одличну замену за повређене Самјуела Умтитија и Томаса Вермалена.

Први пик каталонског гиганта је дефанзивац Ајакса Матијас де Лигт, али будући да су свесни да ће њега тешко ангажовати већ у зимском прелазном року, окренули су се другим решењима.

Ивановић је прва опција, док су на мети и Ђене Дакунам из Хетафеа, играч Билбаа Унај Нуњез.

Њих двојица виђени су као дугорочна решење, док би Ивановић могао да буде "пун погодак", јер због тога што има 34 године, а и на лето му истиче уговор са Зенитом не би требало да буде скуп, а разматра се да буде доведен на позајмицу.

Барса би тако могла да оствари трансфер о којем је размишљала и раније. Наиме, у зиму 2017, када је Бане био на излазним вратима Челсија, Каталонци су желели да га доведу, али је српски играч одлучио да се врати у Русију и изабрао је Зенит, након што је претходно наступао за Ломотиву из Москве.

Ивановић је са Челсијем освојио 10 трофеја, укључујући Лигу шампиона, Лигу Европе и три пехара Премијер лиге, за Зенит је ове сезоне наступао на сваком мечу, а за репрезентацију Србије одиграо је рекордних 105 мечева и постигао 13 голова.

Није могло пре две године – можда може сад. Облетала је Барселона око Бранислава Ивановића док је био у Челсију, није успела да га доведе, али није ни одустала, па јој 34-годишњи штопер представља једну од три потенцијалне мете у покушају ређавања проблема у срцу одбране већ током јануарског прелазног рока.

Проблем је настао повредама Самуела Умтитија (не зна се кад се враћа на терен) и Томаса Верламена(одуствоваће шест месеци сигурно, а пошто је сав „стаклен“ не би било чудно да Белгијанац опет испадне из строја), па је Ернесто Валверде у осетљивом делу сезоне принуђен да рачуна само на ветерана ЂерараПикеа и новајлију из Севиље Клемона Ленглеа. Зато је Каталонцима потребно освежење, те челници трагају за појачањем и поглед им, између осталог, сеже до Санкт Петербурга.

Мундо депортиво, пословично добро обавештен кад је Блауграна у питању, истиче да се Ивановић уклапа у профил играча какав жели првак Шпаније у овом тренутку, наводећи да је искусан, да зна како се играју мечеви Лиге шампиона и да је остао у врхунској форми, да је ове сезне одиграо 16 утакмица (безпропуштеног минута у Премијер лиги Русије, квалификацијама и групној фази Лиге Европе) и да је најдоступнија опција. Барса је уверена да може да га добије на позајмицу до краја сезоне и тако премости период док не потпише Матијаса де Лихта, Ајаксово чудо од детета, кога Холанђани, претпоставља се, неће пустити на зиму.

Наравно, остаје питање хоће ли Зенит упалити зелено светло за Банетов одлазак, поготово што њему уговор са Русима истиче у јуну и није логично да га се клуб одрекне у виду позајмице, како планира Барселона. Трансфер би већ био друга прича.

Ивановић је наведен као прва од три опције, док су друге две мање познате и немају искуство играња утакмица под притиском какво је потребно Каталонцима. Најпе Ђене Дакоман (26), репрезентативац Тогоа, који има излазну клаузулу из Хетафеа постављену на 35.000.000 евра, онда и Унај Њуњез (21) из Атлетик Билбаа. Њихова предност је што су млађи и већ су навикнути на Примеру, међутим, Барса има далеко веће циљеве него што је одбрана титуле у Шпанији. А Ивановић, на пример, зна како се осваја Лига шампиона.

Сва је прилика да Барселона, ипак, тражи искусног штопера у овом тренутку. Док не доведе Де Лихта. ЗатоМундо депортиво наводи листу канидата који би могли да дођу обзир уколико нико од тројице поменутих не прође. А на њој се налази још један Србин, Невен Суботић из Сент Етјена – такође не први пут на радару Каталонаца – док су остали Бенедикт Хеведес, Ведран Ћорлука (обојица из Локомотиве, Москва), Миранда(Интер), Адил Рами (Марсељ), Жозе Фонте (Лил), Холгер Бадштубер (Штутгарт), Педро Геромел (Гремио)...

Искуство, пре свега.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар