Branislav Ivanović u 34. godini ide u Barselonu?!

Rekorder po broju utakmica za reprezentaciju Srbije Branislav Ivanović mogao bi u januaru da napusti Zenit i obuče dres Barselone, prenosi "Mundo Deportivo".  Bane Ivanović rešenje za Barsin problem štopera! Na zajam, dok ne dođe De Liht.  Na listi kandidata je još jedan Srbin. . . !

Fudbal 16.10.2018 | 19:45
Branislav Ivanović u 34. godini ide u Barselonu?!
Rekorder po broju nastupa za reprezentaciju Srbije na meti je katalonskog giganta, koji bi mogao da ga dovede u januaru iz Zenita, nakon što to nije uradio dve godine ranije.

Kako se navodi, Katalonci iskusnog 34-godišnjeg defanzivca, svojevremeno jednog od najboljih na planeti, vide kao odličnu opciju da zameni povređene Samjuela Umtitija i Tomasa Vermalena.

Sem dugogodišnjeg kapitena Srbije u igri su i dvojica igrača iz Primere, Đene Dakunam iz Hetafea i Unaj Nunjez iz Bilbaa, ali prednost Ivanovića je to što ne bi bio skup, zbog godina, ali i činjenice da mu na leto ističe ugovor sa Zenitom.

Zanimljivo, Katalonci su i pre dve godine želeli Ivanovića, u trenutku kada je izgubio poziciju startera u Čelsiju, ali je on tada izabrao povratak u Rusiju, gde je posle odlaska iz OFK Beograda igrao za Lokomotivu iz Moskve.

Ivanović je sa Čelsijem osvojio 10 trofeja, uključujući tri Premijer lige, Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Za Srbiju je odigrao 105 utakmica i postigao 13 golova.

Branislav Ivanović u Barseloni?

Zvuči čudno, ali ne i nerealno.

Srpski fudbaler mogao bi već u januaru da pređe iz Zenita iz Sankt Peterburga na Nou Kamp, jer je Barselona veoma zainteresovana za taj transfer, prenosi "Mundo Deportivo".

Španski list navodi da Barsa iskusnog Ivanovića vidi kao odličnu zamenu za povređene Samjuela Umtitija i Tomasa Vermalena.

Prvi pik katalonskog giganta je defanzivac Ajaksa Matijas de Ligt, ali budući da su svesni da će njega teško angažovati već u zimskom prelaznom roku, okrenuli su se drugim rešenjima.

Ivanović je prva opcija, dok su na meti i Đene Dakunam iz Hetafea, igrač Bilbaa Unaj Nunjez.

Njih dvojica viđeni su kao dugoročna rešenje, dok bi Ivanović mogao da bude "pun pogodak", jer zbog toga što ima 34 godine, a i na leto mu ističe ugovor sa Zenitom ne bi trebalo da bude skup, a razmatra se da bude doveden na pozajmicu.

Barsa bi tako mogla da ostvari transfer o kojem je razmišljala i ranije. Naime, u zimu 2017, kada je Bane bio na izlaznim vratima Čelsija, Katalonci su želeli da ga dovedu, ali je srpski igrač odlučio da se vrati u Rusiju i izabrao je Zenit, nakon što je prethodno nastupao za Lomotivu iz Moskve.

Ivanović je sa Čelsijem osvojio 10 trofeja, uključujući Ligu šampiona, Ligu Evrope i tri pehara Premijer lige, za Zenit je ove sezone nastupao na svakom meču, a za reprezentaciju Srbije odigrao je rekordnih 105 mečeva i postigao 13 golova.

Nije moglo pre dve godine – možda može sad. Obletala je Barselona oko Branislava Ivanovića dok je bio u Čelsiju, nije uspela da ga dovede, ali nije ni odustala, pa joj 34-godišnji štoper predstavlja jednu od tri potencijalne mete u pokušaju ređavanja problema u srcu odbrane već tokom januarskog prelaznog roka.

Problem je nastao povredama Samuela Umtitija (ne zna se kad se vraća na teren) i Tomasa Verlamena(odustvovaće šest meseci sigurno, a pošto je sav „staklen“ ne bi bilo čudno da Belgijanac opet ispadne iz stroja), pa je Ernesto Valverde u osetljivom delu sezone prinuđen da računa samo na veterana ĐeraraPikea i novajliju iz Sevilje Klemona Lenglea. Zato je Kataloncima potrebno osveženje, te čelnici tragaju za pojačanjem i pogled im, između ostalog, seže do Sankt Peterburga.

Mundo deportivo, poslovično dobro obavešten kad je Blaugrana u pitanju, ističe da se Ivanović uklapa u profil igrača kakav želi prvak Španije u ovom trenutku, navodeći da je iskusan, da zna kako se igraju mečevi Lige šampiona i da je ostao u vrhunskoj formi, da je ove sezne odigrao 16 utakmica (bezpropuštenog minuta u Premijer ligi Rusije, kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige Evrope) i da je najdostupnija opcija. Barsa je uverena da može da ga dobije na pozajmicu do kraja sezone i tako premosti period dok ne potpiše Matijasa de Lihta, Ajaksovo čudo od deteta, koga Holanđani, pretpostavlja se, neće pustiti na zimu.

Naravno, ostaje pitanje hoće li Zenit upaliti zeleno svetlo za Banetov odlazak, pogotovo što njemu ugovor sa Rusima ističe u junu i nije logično da ga se klub odrekne u vidu pozajmice, kako planira Barselona. Transfer bi već bio druga priča.

Ivanović je naveden kao prva od tri opcije, dok su druge dve manje poznate i nemaju iskustvo igranja utakmica pod pritiskom kakvo je potrebno Kataloncima. Najpe Đene Dakoman (26), reprezentativac Togoa, koji ima izlaznu klauzulu iz Hetafea postavljenu na 35.000.000 evra, onda i Unaj Njunjez (21) iz Atletik Bilbaa. Njihova prednost je što su mlađi i već su naviknuti na Primeru, međutim, Barsa ima daleko veće ciljeve nego što je odbrana titule u Španiji. A Ivanović, na primer, zna kako se osvaja Liga šampiona.

Sva je prilika da Barselona, ipak, traži iskusnog štopera u ovom trenutku. Dok ne dovede De Lihta. ZatoMundo deportivo navodi listu kanidata koji bi mogli da dođu obzir ukoliko niko od trojice pomenutih ne prođe. A na njoj se nalazi još jedan Srbin, Neven Subotić iz Sent Etjena – takođe ne prvi put na radaru Katalonaca – dok su ostali Benedikt Hevedes, Vedran Ćorluka (obojica iz Lokomotive, Moskva), Miranda(Inter), Adil Rami (Marselj), Žoze Fonte (Lil), Holger Badštuber (Štutgart), Pedro Geromel (Gremio)...

Iskustvo, pre svega.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar