Афера ПСЖ - Звезда: Доушник је из Партизана?!

"Укључен и Интерпол у истрагу Звезде, а пише се да је доушник челник ФК Партизан!" Фудбалски клуб Партизан огласио се саопштењем поводом навода да је меч Пари Сен Жермена и Црвене звезде у Лиги шампиона био намештен.  Потпредседник Партизана Владимир Вулетић у име клуба одлучно одбацује било какву везу црно-белих са афером која је потресла Црвену звезду и европски фудбал.

Фудбал 16.10.2018 | 21:50
Афера ПСЖ - Звезда: Доушник је из Партизана?!
Протеклих дана дигла се велика прашина због писања француског "Л’Екипа" да је пред утакмицу Лиге шампиона "неименовани челник Звезде" покушао да уплати пет милиона евра на победу Парижана од пет и више голова разлике, због чега су тај меч као и клубови који су у питању, под лопом УЕФА и истражних органа.

Сада су реаговали из табора "црно-белих".

Фудбалски клуб Партизан одбацује било какву повезаност било ког свог руководиоца са дешавањима у вези са сумњама у регуларност утакмице 2. кола Лиге шампиона Пари Сен Жермен - Црвена звезда и наводним покушајем једног од челника Звезде да у кладионици уплати 5 милиона евра на портаз свог тима од најмање 5 голова разлике (било је 6:1 за Парижане).

Ово је у писаној изјави навео потпредседник Партизана Владимир Вулетић.

Он је истакао да се, за разлику од светских и европских медија, који истражују питање одговорности за чин који подрива темеље на којима почива УЕФА и њено елитно такмичење, "медији Србији баве потпуно ирационалним питањима на који начин је овај француски лист дошао до својих сазнања".

Вулетић је подвукао да се потврђено да је у вези са овим случајем службено реаговало француско тужилаштво, као и да се у истрагу укључио и Интерпол и ступио у контакт са нашим полицијским и правосудним органима.

Али, наставио је потпредседник Партизана, поједини медији, "потпуно неутемељено, без икаквих доказа, сензационалистички и непрофесионално истичу 'сазнања' о томе да је некакав 'доушник' из Србије и то баш неки челник ФК Партизан који је 'у сукобу са руководством ФК Црвена звезда'".

"Парадоксално делује да је, према тим и таквим медијима, ирелевантно питање одговорности за учињени тежак деликт а кључно питање ко је снабдео информацијама француски медиј који указује на тежину и обим прекршаја. Аналогно таквој лицемерној логици, такви медији би пре и радије разматрали који комшија је, нпр, пријавио полицији породично насиље у суседном стану, него ли како казнити насилника и спречити да понови такво дело", истакао је Вулетић.

"Фудбалски клуб Партизан са индигнацијом одбацује сваку повезаност било ког свог руководиоца са овим опскурним случајем који прети да наруши углед и интегритет целокупног фудбала у Србији и жели да истакне своје уверење да они који су се, у име Црвене звезде огласили у медијима, њен председник, Светозар Мијаиловић и почасни председник, Драган Џајић, немају додирних тачака са изнетим сумњама. Међутим, поштујући пресумпцију невиности и не желећи да утичемо на међународну истрагу, остављамо председнику Црвене звезде да утврди да ли је и који од његових сарадника инволвиран а надлежним органима да дају одговарајући епилог овом случају", додао је Вулетић.

Истрага о овом случају, а потврђено је и француско Тужилаштво и Интерпол, као и УЕФА већ покренули поступак, требало да покаже да ли је заиста било недозвољених радњи о чему је писао "Лекип", а потом и још неки европски медији (попут шпанске "Марке"), а ако се покаже да јесте - који је то челник Звезде пробао да уплати чак 5 милиона евра на пораз свог тима.

Звезда је, у међувремену, одбацила ове оптужбе и одлучила да ангажује тим адвоката који ће анализирати правне могућности за тужбу против "Лекипа" и заштиту клуба.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Младен!

16.10.2018 20:35

Наравно да је из Партизана стигла лажна дојава. Зна се и од кога. Сјецате се лото шестице и подсмјеха. Толико зависти, невјероватно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

16.10.2018 20:42

Не зна се да ли је садашњи или бивши функционер ЦЗ, не зна се да ли је уплатио или хтио да уплати. Никаквих доказа, само рекла-казала, на основу лажне дојаве члана Управног одбора Партизана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја сам

16.10.2018 20:50

Криминалац једном криминалац увек. Полако,стици це на ред и оно сто радите у насој лиги,само полако. Ниста не траје вецно и кад тад исплива на видело.

ОДГОВОРИТЕ