Afera PSŽ - Zvezda: Doušnik je iz Partizana?!

"Uključen i Interpol u istragu Zvezde, a piše se da je doušnik čelnik FK Partizan!" Fudbalski klub Partizan oglasio se saopštenjem povodom navoda da je meč Pari Sen Žermena i Crvene zvezde u Ligi šampiona bio namešten.  Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić u ime kluba odlučno odbacuje bilo kakvu vezu crno-belih sa aferom koja je potresla Crvenu zvezdu i evropski fudbal.

Fudbal 16.10.2018 | 21:50
Afera PSŽ - Zvezda: Doušnik je iz Partizana?!
Proteklih dana digla se velika prašina zbog pisanja francuskog "L’Ekipa" da je pred utakmicu Lige šampiona "neimenovani čelnik Zvezde" pokušao da uplati pet miliona evra na pobedu Parižana od pet i više golova razlike, zbog čega su taj meč kao i klubovi koji su u pitanju, pod lopom UEFA i istražnih organa.

Sada su reagovali iz tabora "crno-belih".

Fudbalski klub Partizan odbacuje bilo kakvu povezanost bilo kog svog rukovodioca sa dešavanjima u vezi sa sumnjama u regularnost utakmice 2. kola Lige šampiona Pari Sen Žermen - Crvena zvezda i navodnim pokušajem jednog od čelnika Zvezde da u kladionici uplati 5 miliona evra na portaz svog tima od najmanje 5 golova razlike (bilo je 6:1 za Parižane).

Ovo je u pisanoj izjavi naveo potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić.

On je istakao da se, za razliku od svetskih i evropskih medija, koji istražuju pitanje odgovornosti za čin koji podriva temelje na kojima počiva UEFA i njeno elitno takmičenje, "mediji Srbiji bave potpuno iracionalnim pitanjima na koji način je ovaj francuski list došao do svojih saznanja".

Vuletić je podvukao da se potvrđeno da je u vezi sa ovim slučajem službeno reagovalo francusko tužilaštvo, kao i da se u istragu uključio i Interpol i stupio u kontakt sa našim policijskim i pravosudnim organima.

Ali, nastavio je potpredsednik Partizana, pojedini mediji, "potpuno neutemeljeno, bez ikakvih dokaza, senzacionalistički i neprofesionalno ističu 'saznanja' o tome da je nekakav 'doušnik' iz Srbije i to baš neki čelnik FK Partizan koji je 'u sukobu sa rukovodstvom FK Crvena zvezda'".

"Paradoksalno deluje da je, prema tim i takvim medijima, irelevantno pitanje odgovornosti za učinjeni težak delikt a ključno pitanje ko je snabdeo informacijama francuski medij koji ukazuje na težinu i obim prekršaja. Analogno takvoj licemernoj logici, takvi mediji bi pre i radije razmatrali koji komšija je, npr, prijavio policiji porodično nasilje u susednom stanu, nego li kako kazniti nasilnika i sprečiti da ponovi takvo delo", istakao je Vuletić.

"Fudbalski klub Partizan sa indignacijom odbacuje svaku povezanost bilo kog svog rukovodioca sa ovim opskurnim slučajem koji preti da naruši ugled i integritet celokupnog fudbala u Srbiji i želi da istakne svoje uverenje da oni koji su se, u ime Crvene zvezde oglasili u medijima, njen predsednik, Svetozar Mijailović i počasni predsednik, Dragan Džajić, nemaju dodirnih tačaka sa iznetim sumnjama. Međutim, poštujući presumpciju nevinosti i ne želeći da utičemo na međunarodnu istragu, ostavljamo predsedniku Crvene zvezde da utvrdi da li je i koji od njegovih saradnika involviran a nadležnim organima da daju odgovarajući epilog ovom slučaju", dodao je Vuletić.

Istraga o ovom slučaju, a potvrđeno je i francusko Tužilaštvo i Interpol, kao i UEFA već pokrenuli postupak, trebalo da pokaže da li je zaista bilo nedozvoljenih radnji o čemu je pisao "Lekip", a potom i još neki evropski mediji (poput španske "Marke"), a ako se pokaže da jeste - koji je to čelnik Zvezde probao da uplati čak 5 miliona evra na poraz svog tima.

Zvezda je, u međuvremenu, odbacila ove optužbe i odlučila da angažuje tim advokata koji će analizirati pravne mogućnosti za tužbu protiv "Lekipa" i zaštitu kluba.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mladen!

16.10.2018 20:35

Naravno da je iz Partizana stigla lažna dojava. Zna se i od koga. Sjecate se loto šestice i podsmjeha. Toliko zavisti, nevjerovatno!

ODGOVORITE
Name

Igor

16.10.2018 20:42

Ne zna se da li je sadašnji ili bivši funkcioner CZ, ne zna se da li je uplatio ili htio da uplati. Nikakvih dokaza, samo rekla-kazala, na osnovu lažne dojave člana Upravnog odbora Partizana.

ODGOVORITE
Name

ja sam

16.10.2018 20:50

Kriminalac jednom kriminalac uvek. Polako,stici ce na red i ono sto radite u nasoj ligi,samo polako. Nista ne traje vecno i kad tad ispliva na videlo.

ODGOVORITE