Једанаест година од Тошине смрти

Данас се навршава једанаест година откад певач Тоше Проески није међу живима. "Певач анђеоског гласа" како су га многи звали погинуо је 16. октобра 2007. у саобраћајној несрећи на аутопуту у Хрватској.

Забава 16.10.2018 | 10:38
Једанаест година од Тошине смрти
У рану зору 16. октобра 2007. године, око 6 и 20, Тоше је погинуо у саобраћајној несрећи на аутопуту А3 Загреб - Липовац, код Нове Градишке. Његов пријатељ и возач Георгиј Георгијевски изгубио је контролу над аутомобилом ударио у теретни камион.

Певач је изгубио живот на лицу места, а његова менаџерка Љиљана Петровић задобила је лакше телесне повреде, а возач теже телесне повреде. У тренутку несреће Тоше и Љиљана су спавали, а за воланом је заспао и Георгиј.

Његова смрт шокирала је регион с обзиром на то да је био један од певача који је на сцену дошао и на њој опстао искључиво захваљујући свом гласу. Без скандала и контроверзног понашања Тоше се изборио за своју позицију и досегао статус једне од најпопуларнијих звезда на Балкану. Волеле су га и колеге и они који га можда никада нису упознали, али су га волели захваљујући музици коју је правио.



За собом је оставио велике хитове, а многи и даље тешко прихватају чињеницу да га више нема. 

Тоше је живео за публику и за концерте на којима је размењивао енергију са својим бројним обожаватељима. Волео је да гледа публику па је на концертима тражио јако светло да све боље види. На последњем концерту замолио је публику да направи "звездано небо" својим мобилним телефонима и замолио их да не дозволе да се оно "угаси".

Свој последњи интервју Тоше је дао само вече пре погибије, у емисији "Вртелешка", македонске водитељке Весне Петрушевске.

Тада је говорио о многим плановима за будућност, али и о емотивном животу. Тоше је био миљеник женске популације, а његова дугогодишња девојка била је рукометашица Андријана Будимир.

"Не желим да нека девојка буде са мном зато што сам ја Тоше Проески, већ због онога што сам заиста. Не интересују ме материјалне ствари, мислим да праве вредности кад тад морају да избију у први план. Тако сам васпитан, знам које су праве вредности", рекао је тада Тоше.



(Ало)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

цеца

16.10.2018 08:53

Нека те АНЂЕЛИ цувају.

ОДГОВОРИТЕ