Jedanaest godina od Tošine smrti

Danas se navršava jedanaest godina otkad pevač Toše Proeski nije među živima. "Pevač anđeoskog glasa" kako su ga mnogi zvali poginuo je 16. oktobra 2007. u saobraćajnoj nesreći na autoputu u Hrvatskoj.

Zabava 16.10.2018 | 10:38
Jedanaest godina od Tošine smrti
U ranu zoru 16. oktobra 2007. godine, oko 6 i 20, Toše je poginuo u saobraćajnoj nesreći na autoputu A3 Zagreb - Lipovac, kod Nove Gradiške. Njegov prijatelj i vozač Georgij Georgijevski izgubio je kontrolu nad automobilom udario u teretni kamion.

Pevač je izgubio život na licu mesta, a njegova menadžerka Ljiljana Petrović zadobila je lakše telesne povrede, a vozač teže telesne povrede. U trenutku nesreće Toše i Ljiljana su spavali, a za volanom je zaspao i Georgij.

Njegova smrt šokirala je region s obzirom na to da je bio jedan od pevača koji je na scenu došao i na njoj opstao isključivo zahvaljujući svom glasu. Bez skandala i kontroverznog ponašanja Toše se izborio za svoju poziciju i dosegao status jedne od najpopularnijih zvezda na Balkanu. Volele su ga i kolege i oni koji ga možda nikada nisu upoznali, ali su ga voleli zahvaljujući muzici koju je pravio.



Za sobom je ostavio velike hitove, a mnogi i dalje teško prihvataju činjenicu da ga više nema. 

Toše je živeo za publiku i za koncerte na kojima je razmenjivao energiju sa svojim brojnim obožavateljima. Voleo je da gleda publiku pa je na koncertima tražio jako svetlo da sve bolje vidi. Na poslednjem koncertu zamolio je publiku da napravi "zvezdano nebo" svojim mobilnim telefonima i zamolio ih da ne dozvole da se ono "ugasi".

Svoj poslednji intervju Toše je dao samo veče pre pogibije, u emisiji "Vrteleška", makedonske voditeljke Vesne Petruševske.

Tada je govorio o mnogim planovima za budućnost, ali i o emotivnom životu. Toše je bio miljenik ženske populacije, a njegova dugogodišnja devojka bila je rukometašica Andrijana Budimir.

"Ne želim da neka devojka bude sa mnom zato što sam ja Toše Proeski, već zbog onoga što sam zaista. Ne interesuju me materijalne stvari, mislim da prave vrednosti kad tad moraju da izbiju u prvi plan. Tako sam vaspitan, znam koje su prave vrednosti", rekao je tada Toše.



(Alo)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ceca

16.10.2018 08:53

Neka te ANĐELI cuvaju.

ODGOVORITE