Земља у коју је забрањено унијети контрацепцију, па чак и Панадол

Понели сте несесер са лековима за „не дај боже“. Иако су ваше намере биле потпуно невине, лек против грипа може бити потпуно погрешно протумачен на граници неке друге земље. Прочитајте које земље забрањују пилуле за спавање, а које чак и контрацепцију.

Путовања 16.10.2018 | 10:31
Земља у коју је забрањено унијети контрацепцију, па чак и Панадол
САД 

У САД забрањено је уношење лекова који изазивају завиност попут антидепресива и пилула за спавање без рецепта. Стога ако се ослањате на пилуле за спавање током дугог лета, имајте ово на уму. Да бисте унели било какав антидепресив или средство против болова које изазива зависност у САД, морате имати сагласност лекара. 

Уједињени Арапски Емирати 

Веровали или не, неки сасвим уобичајени лекови су на црној листи у овој земљи укључујући контрацептивне пилуле (Диане и још 36 врста лекова), Адвил и Панадол. Такође забрањено је све што садржи кодеин, валијум или риталин, као и лекови за лечење ХИВ-а, сиде и хепатитиса. У случају нужде путници могу добити дозволу да унесу терапију која ће бити довољна за 30 дана, али само ако имају дозволу Министарства здравља. 

Тајланд 

Рестрикције се односе на неке лекове који садрже кодеин, па тако лек који се користи за лечење хиперактивности и који се у свим земљама нормално преписује, овде може бити одузет на граници. 

Хонг Конг 

Без рецепта забрањене су таблете за спавање и лекови за еректилну дисфункцију и анксиозност.

Сингапур 

Сингапурт забрањује жваке против пушења, пилуле против анксиозности, несанице и против болова без рецепта лекара. Уобичајени лекови попут оних који користе дијабетичари или људи са вишком холестерола биће вам одузети уколико процене да имате залиху за више од три месеца. 

Јапан 

Јапан је једна од најпријатељскијих земаља, али им је политика када су лекови у питању веома стриктна. Дексамфетамин, који се користи у лечењу хиперактивности, пседуоефедрин који се може наћи у лековима против грипа, забрањени су без рецепта. Лекови који садрже кодеин или морфијум захтевају посебан документ да бисте их унели у земљу. 

Кина 

У Кину немојте ни кретати ако за сваки лек који носите немате и писмено образложење од лекара. Сваки лек можете имати за максимално недељу дана, а важно је понети и копију сваког рецепта јер ће на граници оригинал узети за себе. 

Грчка 

Има строжија правила за кодеин од остатка Европске Уније. Дозвољен је само на рецепт на којем мора да пише дозирање и да је само за приватну употребу. 

Јужна Кореја 

Сви лекови који су наркотици захтевају одобрење од корејске Администрације за храну и лекове, као и рецепт лекара. 

Русија 

За сваки потенцијално сумњиви лек захтевају рецепт, стога антидеприсиве, пилуле за спавање и лекове који садрже кодеин обавезно понесите рецепт.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар