Прича: МанчестерОВИЋ ЈунајтедИЋ!

Мурињо жели двојицу Срба и двојицу Хрвата за 275. 000. 000 евра! Да ли ће му клуб услишити неку жељу?

Фудбал 17.10.2018 | 00:00
Прича: МанчестерОВИЋ ЈунајтедИЋ!
Манчестер јунајтед је летос издао Жозеа Муриња и оставио га без планираних појачања. Што се све рефлектовало на почетак сезоне. Мурињо је од тражених појачања летос добио само бразилског везистуФреда, док се португалски бек Далот рачуна тек као појачање у перспективи и дошао је повређен. Далеко испод онога што је Мурињо тражио од Еда Вудворда...

Због таквог прелазног рока је дошло прво и до сукоба на релацији Мурињо – Вудворд, а потом и до варница у свлачионици између Португалца и неких звезда попут Погбе, Санчеза, Рашфорда... Мурињо је био на рубу отказа против Њукасла, али је преокренуо и извукао се. Далеко од тога да је сигуран, сада иду кључни мечеви: Челси у гостима, Евертон кући, Борнмут у гостима, па велики дерби са Ситијем код куће 11. новембра. У том периоду је угуран и двомеч са Јувентусом у Лиги шампиона. Ако то преживи, онда ћеМурињо ојачати позиције у клубу и Вудворд ће морати да му испуни неке жеље на фудбалској пијаци. 

А острвски медији тврде да су на врху Мурињове листе жеља Балканци са преизменима на „-ић“. Према трвдњама Дејли мејла, стратег Манчестер Јунајтеда је као четири главна појачања означио: СергејаМилинковић Савића, Ивана Перишића, Анта Ребића и Николу Миленковића! Двојица Хрвата и СМС су старе жеље, а сада им је придодато и Миленковићево име.

Италијански медији су одмах направили рачуницу колико би овај српско-хрватски цех коштао Муриња. Око 275.000.000 евра! Вредност Милинковић Савића се процењује на 111.500.000 евра, Миленковића на 60.000.000 евра, Перишића на 55.000.000, а Ребића на 45.000.000 евра.

Скоро две године траје Мурињова опсесија Иваном Перишићем. Преговарали су претпрошлог лета, али је Интер био непопустљив. Продужио је уговор и од тада је у све слабијој форми у Интеру. Ипак, Мурињо га и даље жели, а вероватно би и Интер пристао ако са Олд Трафорда стигне понуда на 55.000.000 евра.

Што се Ребића тиче, оне је експлодирао прошле сезоне у Ајнтрахту и летос на Мундијалу. Чак је и Бајерн бацио око и шушкало се да је његов агент Фали Рамадани водио у тајности преговоре са Црвеним ђаволима и Баварцима. Договор са Мурињом је наводно већ имао, али је Ед Вудворд стопирао цео посао и разбеснео тренера. Ајнтрахт би пустио Ребића за око 45.000.000 евра, а не треба заборавити да половина новца од обештећења иде Фиорентини која једва чека да се нешто тако реализује.

И баш због тога би Мурињо у преговорима са клубом из Фиренце могао да има предност у односу на остале клубове. Виола је летос одбила 40.000.000 евра од Атлетико Мадрида за српско чудо, што је касније потврдио и директор Коњини. Цена је наставила да му расте и италијанска спортска јавност данас процењујеМиленковића на 60.000.000 евра као једног од најтраженијих дефанзиваца планете. Атлетико је и даље у игри, желе га и Јувентус, Тотенхем и Интер, али ако би Мурињо „утерао у џеп“ Фиорентини око 20.000.000 евра од Ребића, добио би и право прече куповине за Миленковића. Чиме би решио питање одбране која је рак-рана Црвених ђавола.

На крају, онај најскупљи и за Муриња најбитнији – Сергеј Милинкови Савић! Иако од Мундијала у Русији игра у нешто лошијој форми, СМС и даље држи високу цену на пијаци. Недавно је продужио уговор са Лацијем, а газда Лотито му је том приликом обећао да ће бити разумнији него летос и да неће инсистирати на лудачкој цени од 150.000.000 евра. Верује се да би за нешто више од 100.000.000 евра пристао да прода Сергејана лето. А Мурињо сматра да му је баш такав тип играча потребан.

Португалац види Сергеја као универзално решење на средини терена пошто планира да се реши Погбе, али и још неких играча којима није задовољан. Уговори на крају сезоне истичу Јангу, Џонсу, Смолингу, Мати, Ерери иШоу. Дакле, шесторица могу да иду без обештећења ако не продуже уговоре. А врло вероватно многи од њих и неће. На лето истичу и уговори Марсијала, Де Хее, Дармијана и Валенсије, али они су потписали на „плус једну“ и Манчестер Јунајтед може да искористи ту опцију и да активацијом клаузуле продужи њихове уговоре до лета 2020. године.

Мурињо планира да прода неке од њих и да тим продајама финансира куповину српско-хрватског покера са којим би добио оно што је тражио. Спекулише се би продат могао да буде и Ерик Баји. Видећемо како ће на то реаговати Ед Вудворд, али је за очекивати да клуб буде флексибилнији него летос. Наравно, све то под условом да Португалац преживи и дочека крај сезоне на клупи Црвених ђавола. А тада планира да направи чистку и сложи екипу по свом укусу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар